Egy OKJ-vizsgabizottsági elnök is belekeveredett a csalási, vesztegetési, hamisítási ügybe.


A vizsgabizottság elnöke még évekkel ezelőtt keresett meg egy budapesti vegyeskereskedést üzemeltető férfit, akiről tudta, hogy nincs meg a megfelelő képesítése, ezért felajánlotta neki, hogy némi készpénzért segít neki a bizonyítvány megszerzésében. A boltos elfogadta az ajánlatot. A vizsgára azonban nem ment el, mást küldött maga helyett, aki a nevében és a papírjaival sikeresen teljesítette a követelményeket. A vizsgabizottság vezetője ki is állította a bizonyítványt a boltos nevére, majd zsebre tette a szolgálataiért kért összeget, 160 ezer forintot.

A bíróság tavaly a vizsgabizottság elnökét felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint a 150 ezer forint pénzbüntetés mellett 160 ezer forintos vagyonelkobzásra ítélte, és örökre eltiltotta a vizsgáztatástól. A férfi 30 ezres büntetést kapott.

Lépett az ügyészség

A fellebviteli ügyészség azonban súlyosbítana az ítéleten, a vizsgabizottság elnökére egyebek között letöltendő börtönbüntetést kért, a boltosra kiszabott pénzbüntetés összegét pedig megemelné. A két vádlott és védőik részben felmentésért, a büntetés enyhítéséért, illetve téves jogi minősítés miatt fellebbeztek.


The Conversation

Friss

Kikötött a világ leghíresebb konténerhajója, sokba fájt a Szuezi kaland

Az Ever Given konténerhajó közel négy hónapnyi késés után végre kikötött Rotterdamban.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Kockás papír helyett vali.hu, így pörgetnék föl a hazai digitalizációt

A digitalizáció erősítéséről tárgyalt a Nemzeti Versenyképességi Tanács, a testület négy területen javasol intézkedéseket a kormánynak - közölte a pénzügyminiszter a közösségi oldalán.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Tényleg silányabb árut kapnak a magyarok, mint a nyugat-európaiak? Itt a válasz

Több mint 300 termék vizsgálatával 117 termékpár és -trió összehasonlítását végezte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2018 és 2021. között. Az Európai Unió által támogatott projekt célja az élelmiszerek eltérő minőségének kutatása volt. A minőségbeli eltérés ténye a vizsgált termékek több mint negyedénél igazolódott, ugyanakkor a kutatás azt is megerősítette, hogy a jelenségnek több – adott esetben akár objektív – oka is lehet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!