Egy OKJ-vizsgabizottsági elnök is belekeveredett a csalási, vesztegetési, hamisítási ügybe.


A vizsgabizottság elnöke még évekkel ezelőtt keresett meg egy budapesti vegyeskereskedést üzemeltető férfit, akiről tudta, hogy nincs meg a megfelelő képesítése, ezért felajánlotta neki, hogy némi készpénzért segít neki a bizonyítvány megszerzésében. A boltos elfogadta az ajánlatot. A vizsgára azonban nem ment el, mást küldött maga helyett, aki a nevében és a papírjaival sikeresen teljesítette a követelményeket. A vizsgabizottság vezetője ki is állította a bizonyítványt a boltos nevére, majd zsebre tette a szolgálataiért kért összeget, 160 ezer forintot.

A bíróság tavaly a vizsgabizottság elnökét felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint a 150 ezer forint pénzbüntetés mellett 160 ezer forintos vagyonelkobzásra ítélte, és örökre eltiltotta a vizsgáztatástól. A férfi 30 ezres büntetést kapott.

Lépett az ügyészség

A fellebviteli ügyészség azonban súlyosbítana az ítéleten, a vizsgabizottság elnökére egyebek között letöltendő börtönbüntetést kért, a boltosra kiszabott pénzbüntetés összegét pedig megemelné. A két vádlott és védőik részben felmentésért, a büntetés enyhítéséért, illetve téves jogi minősítés miatt fellebbeztek.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Reagált a bírálatokra a Ryanair, az utasok járnak jól

A diszkont légitársaság öt napon belül visszafizeti a törölt járatokra szóló jegyek árát a cég csütörtöki bejelentése szerint.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A szállodások 350 ezerért sem találnak 8 általánost végzett szobaasszonyt

A munkaerőhiány már most, 50-60 százalékos kihasználtságnál is fékezi a növekedést a szállodaiparban, mert azok a szálláshelyek, amelyek reménytelenül próbálják feltölteni üres álláshelyeiket, nem tudnak sem több vendéget fogadni, sem az elvárt színvonalú kiszolgálást nyújtani. Szakmai szövetségük több javaslattal állt elő.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Kínos, mondhatni ciki ügyben bírságolt a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 3 millió forintos bírságot szabott ki az „Év Terméke" díjat korábban osztó cégre, amiért az hiányosan teljesítette a saját maga által vállalt kötelezettségeket.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!