Me elérhetjük a 2 millió beoltottat

A miniszterelnök bejelentése azért is fontos, mert akkor nyithatnak a boltok az új szabályok szerint, ha elérjük a 2,5 milliót a beoltottak számában.


Orvosaink és ápolónőink állták a sarat, a magyar egészségügy bírta a terhelést

- mondta Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban, amelyben a hétvégi erőfeszítésekért is köszönetet mondott. A kormányfő felhívta a figyelmet arra: új hír, hogy a pedagógusokat sikerül előrevenni az oltási sorrendben, ehhez pedig az kell, hogy hétfő éjfélig regisztráljanak. Arra kérte a pedagógusokat: vegyék fel az oltást, hogy minél hamarabb újraindíthassák az óvodákat és az iskolákat.

A kormány a jelenlegi korlátozásokat április 8-ig fenntartja. Húsvét előtt nincs enyhítés. Amint beadják a 2,5 milliomodik oltást, életbe lép az a rendelet, amelyet ma tettek közzé. Mutatjuk a részleteket.

Ez történik, ha beadják a 2,5 milliomodik oltást

  • A rendelet szerint a kijárási tilalom időszaka a most érvényben lévő este 7 órától reggel 5-ig tartó időszakkal szemben este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszak lesz.
  • Az üzletek kötelező zárva tartási időszaka az este 9.30 óra és reggel 5 óra közötti időszak lesz.
  • A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedéseket megszüntetik, kinyithat az összes bolt, a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók, de újfajta korlátozások szerint.
  • A vendéglátó üzletek ugyanakkor egyelőre nem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek.

További részleteket ITT találsz.

Orbán Viktor videóüzenete


Ne hagyd ki!