Az élet és a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzsek javaslatára a kormány úgy döntött, hogy az 5,5 millió beoltott elérésekor jelentősen enyhíti a védettségi igazolványhoz kapcsolódó, valamint a kötelező maszkhasználatra vonatkozó szabályokat.


Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón úgy becsülte, hogy az 5,5 milliós számot napokon belül elérhetjük. Ha ez megtörténik, a következő szabályok, enyhítések lépnek életbe:

Le a maszkot, fel a fürdőnadrágot!

Megszüntetik a kötelező maszkhasználatot, csak az egészségügyi intézményekben marad érvényben ez a korlátozás.

Védettségi igazolvány nélkül is lehet szállodákba éttermekbe strandokra menni, a tömegrendezvényeken azonban továbbra is szükség lesz az igazolásra. A miniszter azt is elmondta, ha a járványhelyzet lehetővé teszi, idén augusztus 20-án lesz tűzijáték (tavaly elmaradt).


The Conversation

Friss

FotóShutterstock

A Continental válasza Lázár kirohanására: kész visszaadni a támogatás egy részét

Az állami támogatás dolgozói létszámmal kapcsolatos feltételeit valóban nem tudják teljesíteni az autóipar lejtmenete miatt, de mindezt már korábban jelezték a kormánynak. A cég kész visszafizetni a támogatás egy részét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Jó hír a fogyasztóknak és az állatartóknak: kikerülhet az antibiotikum a takarmányból

Egyedülálló takarmány-adalékanyag kifejlesztésén dolgozik a Dr. Bata Zrt. A kifejleszteni kívánt termék preventív alkalmazásával csökkenhetne vagy teljesen elhagyható lenne az antibiotikumok felhasználása, ezért egészségesebb állományt és a gyarapodási mutatók javulását várják a szakemberek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Rendeződhet-e az állami és magánegészségügy viszonya?

A magánegészségügy felemelkedése már évtizedes történet, lassan egyre inkább igénybe veszi a lakosság, mint az állami egészségügyi ellátást, holott a legtöbben fizetik a TB-t. Emellett az állami egészségügyi kezelések nem minden esetben mérhetők össze komplexitásukban, előfordul, hogy egy-egy fontos szűrésre vagy beavatkozásra magánintézménybe küldik a pácienseket. Idén még nagyobb lett a szakadék a két intézményi forma közt, a piac rohamos gyorsasággal alakul át e téren is.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!