Az élet és a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzsek javaslatára a kormány úgy döntött, hogy az 5,5 millió beoltott elérésekor jelentősen enyhíti a védettségi igazolványhoz kapcsolódó, valamint a kötelező maszkhasználatra vonatkozó szabályokat.


Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón úgy becsülte, hogy az 5,5 milliós számot napokon belül elérhetjük. Ha ez megtörténik, a következő szabályok, enyhítések lépnek életbe:

Le a maszkot, fel a fürdőnadrágot!

Megszüntetik a kötelező maszkhasználatot, csak az egészségügyi intézményekben marad érvényben ez a korlátozás.

Védettségi igazolvány nélkül is lehet szállodákba éttermekbe strandokra menni, a tömegrendezvényeken azonban továbbra is szükség lesz az igazolásra. A miniszter azt is elmondta, ha a járványhelyzet lehetővé teszi, idén augusztus 20-án lesz tűzijáték (tavaly elmaradt).


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

A prémiumkategóriás elektromos autózás már nem utópia

Az elektromos autózás forradalmát jelzi, hogy egyre több prémium autógyártó jelenik meg különböző méretű modellekkel a piacon. Gyorsan növekvő szegmensről beszélhetünk, amelynek úttörője az amerikai Tesla volt. Összegyűjtöttük azokat a már kapható e- autó modelleket, amelyek joggal szerepelhetnek a prémium kategóriában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Szép pénzt remél műkincsei digitalizálásától a világhírű  múzeum

Az Ermitázs műkincsei augusztus végén nem helyettesíthető tokenek (NFT) formájában kerülnek értékesítésre a Binance piacterén.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!