Már több mint 3 millió 870 ezer ember kapta meg legalább az első oltását, így napokon belül, akár már pénteken is meglehet a 4 millió beoltott, és érvénybe lépnek a részben a védettségi igazolványhoz kötött lazítások.


A szigor enyhítésével számos szolgáltatást vehetnek igénybe a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, a listát és a szabályokat ITT foglaltuk össze. Sokak fejében megfordulhatott, hogy a műanyag kártyát kerülő úton szerzik be, netán megpróbálják kijátszani a szabályokat. A kormányinfón nekik is üzent a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely egyértelművé tette, hogy a nyitással együtt szigorú szabályokat is életbe léptetnek majd, ehhez a Büntető törvénykönyvet is módosítják. A közokirat-hamisítás minősített esetének fog számítani, ha valaki visszaél az igazolvánnyal. Szóval, nem érdemes trükközni. Az már korábban kiderült, hogy az igazolvány meglétének ellenőrzését elmulasztó szolgáltatók 100 ezertől 1 millió forintig terjedő pénzbírságot kockáztatnak.

Eladó a menyasszony

Ötmillió oltás elérésekor a kormány azt tervezi, hogy feloldja a lakodalmak tilalmát, ez azt jelenti, hogy május harmadik hetétől ezeket valószínűleg meg lehet majd tartani. A miniszter megismételte azt is, hogy minden vakcina hatékony, mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát.

A védettségi igazolványok miatt sok panaszt kaptak a kormányhivatalok. Gulyás Gergely felidézte: az első lépés, hogy rögzíteni kell az oltás tényét, ezért a kormány arra kéri az orvosokat, hogy ezt minél előbb tegyék meg. Ha ez megtörtént, akkor a Belügyminisztérium automatikusan intézkedik a vakcinaigazolvány kiadásáról, amit postára adnak. A dokumentumot átlagosan 10 nap elteltével megkapják a beoltottak. Késések ugyanakkor előfordulhatnak.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!