Magas fizetéssel keres sofőrt a SPAR
Fotó: Shutterstock

730 ezer forintos fizetésért keres sofőrt a Spar

Elég lehet, ha csupán egy „C” kategóriás jogosítvánnyal rendelkezel. A munkához még szükséges „E” kategóriát lehetőség van ingyen megszerezni náluk.


Kiugróan magas a fizetés

Tekintélyes fizetéssel keres tehergépkocsi-vezetőt a Spar bicskei munkavégzéssel, azonnali kezdéssel. A hirdetés havonta átlagosan bruttó 730 ezer forintos fizetést kínál, heti 40 óra munkavégzéssel. Ha nem lenne elég csábító az ajánlat, a törvény által előírttól jóval magasabb benzinpénzt fizetnek a napi munkába járáshoz, 35 forintot kilométerenként. A munkavégzéshez ugyan szükséges a „C” és „E” kategóriás jogosítvány, azonban, ha netalántán nincs meg az „E”, náluk lehetőség van ingyenesen megszerezni – írja a hirdetésük. Egyébként a 730 ezer forintos bruttó fizetéssel, a kedvezmények nélkül, nagyjából nettó 490 ezer forintot lehet keresni.

Január elején írtunk róla, hogy az áruházlánc közlése alapján a Spar 2022-ben is magasabb bért biztosít munkavállalóinak a garantált bérminimumnál, illetve a minimálbérnél. Aboltlánc és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének megállapodása szerint emellett a 13. havi juttatás, a Spar Hűségprogram és a munkavállalók 10 százalékos vásárlási kedvezménye is megmarad idén.

A korábbi tájékoztatás szerint az elérhető legalacsonyabb bruttó alapbér a legnagyobb létszámot kitevő áruházi munkakörökben a próbaidő után bruttó 285 ezer forint, a gazdasági szempontból kiemelt térségekben a legalacsonyabb bruttó alapbér 300 ezer forint.

A kiemelkedő teljesítményt nyújtó áruházaknál további havi bruttó 10 ezer forint juttatás illeti meg a munkavállalókat, így a 13. havi juttatással és az egyéb pótlékokkal együtt elérhető maximális havi bruttó jövedelem például az eladó-pénztáros munkakör esetében 392 ezer forint. Az alapbért a vállalat továbbra is kiegészíti saját hűségprogramjának elemeivel.

A mostani tehergépkocsi-vezetői álláshirdetésben említett fizetés ezen adatok fényében különösen meglepő, hiszen messze túlszárnyalja a felsorolt összegeket.

Ilyenek voltak két éve a sofőrök fizetései az országban

A KSH néhány hónapja frissítette a foglalkozás szintű keresetstatisztikáját. Megnéztük, hogy a különböző járművezetői kategóriákban mekkora volt a bruttó havi átlagkereset (2020-asok a legfrissebb adatok). Eszerint

  • az autóbuszvezetők: 401 545 forint,
  • a tehergépkocsi-vezetők, kamionsofőrök: 258 036 forint,
  • a személygépkocsi-vezetők: 303 901 forint

bruttó fizetést kaptak 2020-ban átlagosan. Mint látszik, a Spar ajánlata ezeket az összegeket is jócskán meghaladja.

Máshol is sokat kínálnak

Egyébként egyre gyakrabban találkozni idehaza megdöbbentően jó fizetéssel kecsegtető, magas iskolai végzettséget nem igénylő álláshirdetésekkel. A közelmúltban írtunk arról, hogy bruttó 781 ezer forintos kezdőfizetéssel keres új alkalmazottakat a kifli.hu is. A startupból rohamtempóban fejlődő cég az elmúlt évhez hasonlóan idén is kétszeres növekedést tervez. Ehhez legalább 160 új kollégát szeretne szerződtetni minél gyorsabban.

Három nyitott pozícióra keresik a munkavállalókat: raktári dolgozókat bruttó 457 ezer forint, a targoncavezetőket bruttó 537 ezer forint, a műszakvezetőket bruttó 781 ezer forint kezdőfizetéssel, mindhárom műszakpótlékkal együtt elérhető garantált kezdő fizetés, ami 20 százalékos átlagos növekedés a tavalyi bérekhez képest.

A nyolc órát három műszakban lehet ledolgozni, a műszakok rugalmasan kezdődnek és annyira komolyan veszik a dolgozói visszajelzést is, hogy januárban a kérésükre változtattak is ezen. Közleménye szerint a Kifli.hu biztos benne, hogy magasan az átlag feletti béreket kínál. A béreken túl pedig cafeteriával és Kiflis vásárlásokból jóváírt 10 százalékkal is támogatja dolgozóit.

Ne hagyd ki!