Indulnak a kirúgások a Twitternék, fekete vagy fehér, az a nagy kérdés
Fotó: Shutterstock

Emlékeztet az orosz rulettre, indulnak a kirúgások a Twitternél

Elon Musk ma elindítja a tömeges leépítést a Twitternél, írja a brit The Guardian. A kirúgások módja vitatható, nem lennénk az ott dolgozók helyében.


A lap úgy tudja, az elbocsátásokat e-mailben intézik. Minden Twitter-dolgozó elektronikus levelet kap. Aki a munkahelyi mailcímére kapja a küldeményt, az továbbra is a cég alkalmazásában marad, aki a magáncímére, attól megválnak.


Iparági értesülések szerint a Twitter új tulajdonosa, Musk, a dolgozók nagyjából felét rúghatja ki. A vállalatnak tavaly év végén több mint hétezer alkalmazottja volt. Musk október végén vette meg a Twittert, 44 milliárd dollárért. A felsővezetőket azonnal elküldte, az igazgatótanácsot feloszlatta. Néhány nappal később azt nyilatkozta, hamisak azok a híresztelések, hogy ezek után még tömeges leépítéseket is tervezne. A tervezett kirúgásokról ennek ellenére már tegnap már kaptak egy e-mailt a dolgozók.

Az amerikai időközi választások előtt csupán néhány nappal a tömeges leépítésnek komoly következményei lehetnek. A platform ugyanis még több mint 7 ezer dolgozóval is küszködött a tartalommoderálással.


Ne hagyd ki!