A tanárok szerint katasztrofális a helyzet, nincsenek fiatal kollégáik, az alacsony fizetések miatt nem vonzó a pálya.Nincsenek fiatal kollégák

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete arra kérte a tanárokat, hogy videóban üzenjenek a kormánynak arról, hogy melyek azok a problémák, amelyekkel mindennap szembesülnek. E mellett petíciót indítottak, amiben többek között a tanárbérek rendezését követelik. A tanárok videoüzeneteiből az derült ki, hogy katasztrofális a tanárhiány, több bért szeretnének, és a Nemzeti Alaptantervvel is gondjaik vannak.

Sajnos most nem lehet

Az egyik videóban elhangzott: a kezdő tanárok órabére nettó 920 forint, ennyiért nem jelentkeznek tanárnak a mai fiatalok. Illetve, hogy a tanárbérek 2014 óta nem követik a mindenkori minimálbér emelkedését. Emiatt egy több éve pályán lévő tanár állítása szerint havi bruttó 200 ezer forinttól esik el. A szakszervezet azt szeretné, hogy a tanárok fizetését a minimálbérhez kössék már most szeptembertől. A családügyért felelős államtitkár az RTL Híradó kérdésére kedden azt mondta, maga is úgy látja, hogy a pályakezdők nehéz helyzetben vannak, de jelenleg nincs a kormány asztalán béremeléssel kapcsolatos javaslat.

The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

Szegénységi csúszdán a magyar nyugdíjasok, mi lehet a megoldás?

Minden magyar nyugdíjas egy szegénységi csúszdára kerül, amint megállapították a nyugdíját – mondta a Portfolio-nak Farkas András nyugdíjszakértő, aki néhány megoldási javaslatot is ismertetett.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

Ha zavarnak a szeméthegyek, itt és most te is tehetsz ellenük, mutatjuk

Hétfőtől lehet regisztrálni a legnagyobb belföldi hulladékgyűjtő eseményre, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióra - mondta Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára. Mutatjuk, hol.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

Orbán Viktor elmondta, mikor és hogyan kapnak vissza 600 milliárdot a családok

Az oltás működik, Magyarország működik – mondta a kormányfő az Országgyűlés őszi ülésszakának megnyitásaként. A miniszterelnök több fontos intézkedést is bejelentett, ezeket foglaljuk össze.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!