Néhány hazai vendéglős minden trükköt bevetne a túlélésért

Alkalmazottként jelentené be a vendégeit egy debreceni vendéglős, mert így jogszerűen tartózkodhatnának az üzlethelyiségben.


Antal Lajos, a Lagúna presszó tulajdonos már meg is hirdette az állásokat a különböző pozíciókra. Így például biliárdasztal tesztelésre 6-8 személyt keres, 30-40 embert pedig sörpad-tesztelőnek venne fel. Az ATV híradójának azt mondta, a tartalékai kimerültek, november 10-én kénytelen volt bezárni, ezért szánta el magát a szokatlan, de véleménye szerint jogkövető magatartásról tanúskodó lépésre.

Kicsit viccesen hangzik, de valójában meg is lehetne csinálni, hogy aki vendég és bejelentkezik, felveszem alkalmi munkaadói kiskönyvvel. És mint dolgozó tartózkodhat a vendéglátóhelyen

- mondta a vendéglős, aki összesen 50-70 embert venne föl.

A tulajdonos azzal is tisztában van, hogy az ötlet megvalósítása miatt valószínűleg megbüntetnék, de a bírságot nem tudná kifizetni. Mások is megpróbálnak trükközni, egyesek azt javasolták, hogy a kisebb kocsmák üzemeltetői adják vissza az engedélyüket és tíz főig szervezzenek magánrendezvényeket. Azt ugyanis nem tiltja a jogszabály.


Ne hagyd ki!