Alkalmazottként jelentené be a vendégeit egy debreceni vendéglős, mert így jogszerűen tartózkodhatnának az üzlethelyiségben.


Antal Lajos, a Lagúna presszó tulajdonos már meg is hirdette az állásokat a különböző pozíciókra. Így például biliárdasztal tesztelésre 6-8 személyt keres, 30-40 embert pedig sörpad-tesztelőnek venne fel. Az ATV híradójának azt mondta, a tartalékai kimerültek, november 10-én kénytelen volt bezárni, ezért szánta el magát a szokatlan, de véleménye szerint jogkövető magatartásról tanúskodó lépésre.

Kicsit viccesen hangzik, de valójában meg is lehetne csinálni, hogy aki vendég és bejelentkezik, felveszem alkalmi munkaadói kiskönyvvel. És mint dolgozó tartózkodhat a vendéglátóhelyen

- mondta a vendéglős, aki összesen 50-70 embert venne föl.

A tulajdonos azzal is tisztában van, hogy az ötlet megvalósítása miatt valószínűleg megbüntetnék, de a bírságot nem tudná kifizetni. Mások is megpróbálnak trükközni, egyesek azt javasolták, hogy a kisebb kocsmák üzemeltetői adják vissza az engedélyüket és tíz főig szervezzenek magánrendezvényeket. Azt ugyanis nem tiltja a jogszabály.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

A karrier 6 szintje, mérd be, hol tartasz most

Ahány ember, annyi pályív. Ideális esetben az idő múlásával mindenki nagyobb feladatokat és több felelősséget vállal magára, folyamatosan fejlődik, lépked felfelé a ranglétrán. Gary Burnison üzleti tanácsadó 6 szintet határozott meg a karrierépítésben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hasznos a Facebook új „minitévéje”, de tévézésre alkalmatlan

A Facebook 2018-ban dobta piacra első igazi, saját gyártású okoseszközét, a Portal-t. A videóhívásokra fejlesztett készülék bevált, a vállalat most egyből két új masinát mutatott be.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A cégóriás autókat és rengeteg pénzt adott a beoltott dolgozóinak

Az Amazon egyelőre nem követeli meg a dolgozóitól, hogy oltassák be magukat, de minden követ megmozgat, hogy minél több alkalmazottja felvegye a koronavírus elleni vakcinát. Ennek érdekében nagyszabású „ösztönzőprogramot" indított.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!