Szintet lépett a Wizz Air a légiutas-kísérők képzésében
Fotó: Shutterstock

Nagy lépés a Wizz Air-től a légiutas-kísérők képzésében

A Wizz Air bejelentette, mától jogosult arra, hogy Magyarországon légikísérő alapképzési tanúsítványt állítson ki a képzésein részt vett növendékei számára. Ezzel a Wizz Air lesz az első légitársaság az országban, amelynek tréningszervezete kibocsáthat ilyen típusú nemzetközi dokumentumot a Magyar Légügyi Hatóság nevében. Akik a Wizz Air-nél végzik el a képzést, tanúsítványukkal az Európai Unió valamennyi tagállamában képes lesznek elhelyezkedni.


A Wizz Air magyarországi tréningközpontjában 2021 óta évente nagyjából 1500-an végzik el a hat héten keresztül tartó légiutas-kísérő képzést. A résztvevők között az elmúlt időszakban megnövekedett a férfiak aránya is: jelenleg a tanulók körülbelül 35%-át teszik ki.

Azoknak, akik elvégzik a WIZZ képzését, és a légitársaságnál folytatnák karrierjüket, a barátságos és ügyfélközpontú személyiségük mellett pár fontos alapkövetelménynek is meg kell felelniük. Ezek között szerepel a betöltött 18. életév, hogy a jelentkező lábujjhegyen elérje a 210 centiméteres magasságot, rendelkezzen érettségivel, jó beszéljen és írjon angolul, tudjon úszni, legyen büntetlen előélete, valamint az egyenruha által nem fedett testrészeken ne legyen tetoválása.

A WIZZ légiutas-kísérő személyzetének biztosított a versenyképes fizetés, a kedvező havi beosztás és számos szakmai fejlődési lehetőség is: egyebek között oktatóvá vagy márkanagykövetté válhatnak, illetve csatlakozhatnak a vállalat Cabin Crew to Captain programjához, amelyben pilótaként is valóra válthatják álmaikat. A Wizz Air összes munkatársa ezeken túlmenően folyamatos és garantált repülőjegy és egyéb kedvezményeket vehet igénybe magáncélra, illetve családtagjai és barátai számára is.


Ne hagyd ki!