A kutya mindig tudja, hol a helye

Egy év alatt 8 százalékkal emelkedett az új építésű lakások átlagos négyzetméterára Budapesten, és már csaknem eléri az 1,1 millió forintot.


Az Otthon Centrum elemzése szerint az új építésű lakások fajlagos átlagára négyzetméterenként 1 millió 73 ezer forint volt, 8 százalékkal több az egy évvel korábbinál, de az elhelyezkedéstől és az ingatlan adottságaitól függően jelentősek a különbségek. A legmagasabb fajlagos átlagárat az V. kerületben mérték, ez kétmillió forint volt. Ettől nem sokkal maradt el a II., a XII. és a VI. kerület sem.

Budán a XXII. kerület kivételével az átlagos négyzetméterár mindenhol meghaladta az egymillió forintot, Pesten ezt a VII. és a XIII. kerületben volt jellemző A pesti belváros többi kerületében átlag 800 ezer és egymillió forint közötti kínálati négyzetméterárak voltak a felmérés időpontjában. A külső pesti kerületek árfekvése átlagosan 730-900 ezer forint között szóródott négyzetméterenként. A legolcsóbb a XXIII. kerület, ahol négyzetméterenként 650 ezer forintos lakásár a jellemző.

Mire elég a havi nettó 300?

Csak a játékos összehasonlítás kedvéért. A KSH legutóbb 300 ezer forintos nettó átlagbért mért Magyarországon. Ha utánaszámolunk, a fővárosban ennyiért 0,36 négyzetmétert vehetnél egy átlagos árú újépítésű lakásban. Mint a kutyád fekhelye. Ha nem túl nagy a kutyád.


Ne hagyd ki!