A hivatalos céges beszámolók alapján kiderült, mely Magyarországon működő boltláncban vásároltak tavaly a legtöbben? Hosszú évek után trónfosztás történt, egy hipermarektlánc helyét egy diszkontlánc vette át az élen!


​Élre törő diszkontlánc

Kitűnő évet zárt 2020-ban a magyar Lidl. Az adott üzleti évben nettó árbevétele 21 százalékkal 667 milliárd forintra nőtt, amivel a külföldi kézben lévő láncok közül a legjobb eredményt érte el, amivel letaszította a trónról a korábbi listavezető Tesco-t – vette észre a napi.hu.

​Visszaesett a Tesco

A magyar Tesco belföldi nettó forgalma közel 588 milliárd forint, ami 2 százalékos csökkenést jelent. Ezzel a Tesco csak a harmadik az új listán, mivel a Spar hivatalos beszámolója szerint 630 milliárd forintos bevételt ért el belföldön, 10 százalékkal többet, mint 2019-ben.

​Nagyot ugrott az Aldi

A negyedik helyen az Auchan áll, a boltlánc 7 százalékos pluszt ért el, így 356 milliárd forint volt a magyarországi nettó bevétele. A Penny Market 14 százalékkal 307 milliárd forint feletti belföldi bevétellel zárta a múlt évet, az Aldi ugyanakkor 19 százalékos növekedéssel 292 milliárd feletti forgalmat könyvelhetett el.


The Conversation

Friss

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!