Üzleti szempontokat figyelembe véve
Fotó: Shutterstock

Ők lehetnek az ország legértékesebb influenszerei

Elkészült a 2024-es lista az ország üzleti szempontból legértékesebb influenszereiről. Az első helyen nincs változás a tavalyi listához viszonyítva, azonban találni új szereplőket is a TOP20-ban.


Top20-as lista az ország legértékesebb influenszereiről

Idén is összeállította Magyarország legértékesebb influnszereinek a listáját a Forbes. Első lépésben a 230 jelöltből álló névsorukat leszűkítették 40 főre. Ehhez figyelembe vették a közösségi médiás aktivitásukat, a követőbázisuk nagyságát, az eléréseiket, valamint a szponzorált tartalmaikhoz, a saját termékeikhez, illetve a szolgáltatásaikhoz köthető üzleti tevékenységüket. Azután az influenszereket négy kategóriában értékelték, felhasználva a SentiOne online médiafigyelő platformot, a HypeAuditor influenszer-adatbázist, valamint a hazai szakértők véleményét. Végül az üzleti- és márkaértéküket ezen értékelések alapján határozták meg. De mutatjuk a végső, 2024-es top20-as listát:

 1. TheVR
 2. Whisper Ton
 3. Nessaj
 4. Pamkutya
 5. Cresser
 6. Zsozéatya
 7. Csigér Alex
 8. Verebélyi Vivi és Nagy Norbi
 9. JustVidman
 10. Jólvanezígy
 11. Magyarósi Csaba
 12. Radics Peti
 13. TheShowK
 14. Papp Inez Hilda
 15. Szirmai Gergő
 16. Abosi Barna
 17. Sápi Vivien
 18. Makk Adrienn
 19. Körcsönyei Polla
 20. Forstner Csenge

Kína szigorúan regulázza a véleményvezéreket

Egyébként a kínai a világ legnagyobb influenszerközössége. Közöttük és a rajongóik körében tenne rendet a Kínai Kommunista Párt, ezért a korábbinál is szigorúbb szabályoknak kell megfelelniük az ázsiai ország véleményvezéreinek. Ugyanis figyelembe kell venniük - különösen az élőben közvetített tartalmak esetén – az "önkéntes magatartási kódex" iránymutatásait.

A kódex előírásai szerint, ha az influenszer szakértelmet igénylő kérdéskörben akar megszólalni, akkor teheti meg, ha van szakirányú képesítése a témához. Ilyen területek például a jog vagy az egészségügy. Az igazolását a szükséges iskola elvégzéséről pedig a platform üzemeltetőjénél kell bemutatnia.

Nem ábrázolhatnak az általuk készített tartalmak élelmiszerpazarlást, luxuscikkeket, vagy bármilyen fényűzést. Nem lehetnek szexuálisan kihívók és a szexre sem utalhatnak. Emellett tilos a Kínai Kommunista Pártot vagy annak vezetőit bármilyen módon lejáratniuk.

Továbbá megtiltották azt is, hogy a 16 évnél fiatalabbak este 10 után livestreaming-tartalmat fogyasszanak. Valamint ettől az időponttól virtuálisan sem „ajándékozhatják meg” az influenszereiket.

Ne hagyd ki!