Öltönyös munkavállaló 5 csillagos értékelést ad munkáltatójának
Fotó: Shutterstock

Toplista: ezek a legjobb munkahelyek az USA-ban, de hol a Facebook?

A Glassdoor közzétette a 100 legkedveltebb amerikai munkahely listáját. A sorrendet a 2021-es munkavállalói visszajelzések alapján alakította ki. Tavalyhoz viszonyítva jelentős változások történtek, a legnagyobb vesztesek között a Facebook és a Zoom is megtalálható.Változnak az idők

A Glassdoor évek óta gyűjti a munkavállalók visszajelzéseit az aktuális munkahelyükkel, pozíciójukkal és vezetőjükkel kapcsolatban. Célja, hogy minél pontosabb képet adjon arról, milyen a dolgozók élete az érintett cégeknél. A honlapon nagyjából kétmillió munkáltató található meg, közülük választotta ki a 100 legkedveltebbet. A válaszadók olyan szempontok alapján értékelik a vállalatokat, mint a munkahelyi kultúra, az előrelépési lehetőségek, a karrierfejlődés, a felvételi eljárások, illetve a vezetőség hozzáállása a dolgozókhoz.

Az idei listára 40 technológiai cég került fel a tavalyi 28-hoz képest. Hat biotechnológiai és gyógyszeripari vállalat, például a Pfizer és a Johnson & Johnson is befért a top 100-ba. A Google és az Apple stabilan tartja a korábbi években elért eredményeit. 36 új vállalat is feltűnt a 2022-es toplistán, például a Rivian, a Visa és a ServiceNow.

A Meta (korábban Facebook) a tavalyi 11. helyezéséhez képest 36 helyet rontott, a Zoom pedig a 22. helyről a 100. helyre csúszott vissza.

Nézzük a listát, pontosabban az első 10 helyezettet!

1. Nvidia

Az amerikai számítástechnikai vállalat igen mozgalmas évet tudhat maga mögött, elsősorban a globális chiphiánynak köszönhetően. A korszerű grafikus processzorairól ismert cég harmadik negyedéves bevételei meghaladták a 7,1 milliárd dollárt, ami 50 százalékos növekedést jelent a 2020-as év azonos időszakához, illetve kilenc százalékos gyarapodást a megelőző negyedévhez képest. Viszonyításképp: 2020-ban 10,92 milliárd dollár volt a cég egész éves bevétele.

A munkavállalók visszajelzései alapján nagyszerű munka-magánélet egyensúly, komoly szakmai kihívások, nagyfokú rugalmasság, gondoskodó, laza, jófej vezetőség, remek munkakörnyezet, valamint csábító fizetések és juttatások jellemzik az Nvidiát. A toplista vezetője 5-ből 4,6 értékeléssel végzett az élen az átlag 3,7-hez képest.

2. HubSpot

A HubSpotamerikai technológiai vállalat, amely különböző marketing, sales és ügyfélszolgálati szoftvereket fejleszt és forgalmaz. Fejlett eszközöket biztosít az ügyfélkapcsolat-kezeléshez, a közösségi média marketinghez, a tartalomkezeléshez, a lead generáláshoz, a webelemzéshez, a keresőoptimalizáláshoz, az élő chathez és az ügyfélszolgálathoz. Éves bevétele 883 millió dollár körül mozog.

A HubSpot-nál szintén egészséges munka-magánélet egyensúlyra számíthatnak a dolgozók, a cég emellett nagy hangsúlyt fektet a diverzitásra és arra, hogy befogadó munkahelyi közösséget alakítson ki. A fizetés és a juttatások megfelelnek a piaci elvárásoknak, továbbá korlátlan szabadságra jogosultak a munkavállalók.

3. Bain & Company

A Bain & Company amerikai vezetési tanácsadó cég, amelynek székhelye Bostonban, Massachusettsben található. A vállalat állami, magán- és nonprofit szervezeteknek ad tanácsokat. Éves bevételét 4,5 milliárd dollárra becsülik.

A leendő munkavállalók remek közösségre, támogató munkahelyi kultúrára, fejlődési lehetőségekre, remek fizetésre és béren kívüli juttatásokra számíthatnak.

4. eXp Realty

5. Box

6. Boston Consulting Group

7. Google

8. Veterans United Home Loans

9. lululemon

10. Salesforce

A teljes listát ezen a linken találjátok.

Ne hagyd ki!