Rangsorolták a világ légitársaságait
Fotó: photosince / Shutterstock.com

Helycserék a világ legjobb légitársaságainak rangsorában

Idén a Qatar Airways lett a világ legjobb légitársasága a Skytrax brit marketingcég 25 éves múltra visszatekintő összesítésében.


Tavaly a Singapore Airlines kapta meg a rangos elismerést, a katari légitársaság a második helyet szerezte meg, idén azonban helyet cseréltek. A Skytrax 1999 óta vezeti a World Airline Award rangsort, azóta a katari vállalat nyolcadik alkalommal végzett az élen.

Az Emirates a harmadik helyre került, leszorítva a negyedik helyre a japán All Nippon Airwayst (ANA). A Cathay Pacific Airways az ötödik helyre lépett előre az előző évi nyolcadikról. A legjobb 10-be bekerült még a Japan Airlines, a Turkish Airlines, a tajvani EVA Air, az Air France és a Swiss International Air Lines is.

A Skytrax összesítése szerint a Saudia (korábban Saudi Arabian Airlines) lépett előre a legnagyobbat a ranglistán, a 20. helyet szerezte meg a tavalyi 23. után.

Európa legjobb légitársasága a Turkish Airlines, Észak-Amerikában a Delta Air Lines, Dél-Amerikában a LATAM, Afrikában az Ethiopian Airlines, Ázsiában a Singapore Airlines és Kínában a Hainan Airlines lett.

A malajziai AirAsia az első helyet szerezte meg a világ fapados légitársaságainak rangsorában. Európában ebben a szegmensben a spanyol Volotea a vezető. A Star Alliance-t a legjobb légiközlekedési szövetségnek ismerték el. A lista készítői több mint 350 légitársaság szolgáltatásainak minőségét mérték fel 2023 szeptembere és 2024 májusa között, több mint 100 ország utasainak részvételével.


Ne hagyd ki!