A ranglistán első helyezett márka 263,4 milliárd dollárt, azaz 77 623 milliárd forintot ér!


A legértékesebbek

Az Apple lett 2021 legértékesebb márkája a Brand Finance piackutató társaság szerint. A márka értéke egy év alatt 87 százalékkal 263,4 milliárd dollárra nőtt. A három éven át listavezető Amazon.com értéke „csak" 15 százalékot 254,2 milliárd dollárra gyarapodott, ezúttal a második helyre szorult vissza. A harmadik helyen a Google áll 191,2 milliárd dolláros értékkel.

Ki van az első tízben?

A szoftvergyártó Microsoft is szépen teljesített, 117,1 milliárd dollárról 140,4 milliárd dollárra emelkedett a márka értéke. A nem Egyesült Államokból származó társaságok közül az ötödik helyen álló Samsung a legértékesebb márka, 102,6 milliárd dollárral. A hatodik és egyben a hagyományos iparágak közül a legértékesebb, a világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca a WalMart, piaci márkaértéke 93,2 milliárd dollár. A hetedik helyen márkaértékét tekintve a Facebook (81,48 milliárd dollár), a nyolcadikon kínai ICBC bank (72,8 milliárd dollár), a kilencediken a Verizon (68,9 milliárd dollár), a tizediken pedig a WeChat (67,9 milliárd dollár) áll.

A legnagyobb mozgások

Bár márkájának értéke „mindössze" 32 milliárd dollár, a legnagyobb emelkedést, 18 százalékot a Tesla érte el, de nem panaszkodhat a 108 százalékos drágulást elkönyvelő, márkaértékét 39,2 milliárd dollárra növelő Alibaba sem. A nagy visszaesők a légitársaságok voltak, amelyek gazdálkodását jócskán megviselte, hogy a pandémia miatt a légiközlekedés gyakorlatilag leállt. A Boeing és az Airbus repülőgépgyártó márkák 40, illetve 36 százalékot veszítettek értékükből, az American Airlines pedig 40 százalékot.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Europa feltérképezése új fejezetet nyit az űrkutatásban

Az élet nyomait kutathatja Elon Musk cége a Jupiter egyik holdján.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!