Árat emel a Netflix, a régi és az új ügyfelek is drágábabn kapják a szolgáltatást
Fotó: Shutterstock

Netflixezel? Készülj a drágulásra, ha még nem emelték a csomagod árát

Volt, akinél már emelt, volt, akinél még nem változtatott az áron a Netflix. A SorozatWiki kiderítette, mi történt, illetve mi várható. Sejted, ugye?


Ez történt

A SorozatWiki kiderítette, hogy október 7-től drágult meg a Netflix háromból két csomagja, első körben az új előfizetők számára. A szolgálató Standard csomagja 9 százalékkal, 3190 Ft-ról 3490-ra drágult, míg a Prémium csomag havidíja 13 százalékkal, 3990 Ft-ról 4490 Ft-ra emelkedett. Az alap csomag árát nem változtatták meg, továbbra is 2490 Ft marad, de valamire adó sorozat vagy filmnéző ezt a csomagot nem használja, hisz rendkívül rossz minőségben, csupán SD-ben lehet tartalmakat fogyasztani.

A Netflix jelenlegi magyar előfizetői sem ússzák meg az áremelést. Hosszas keresgetések után a Netflix honlapjának egyik eldugott pontján a SorozatWiki az alábbi tájékoztatást találta:

Ezek az árak az új előfizetőkre vonatkoznak, és fokozatosan lépnek érvénybe minden jelenlegi előfizető számára. A jelenlegi előfizetők e-mailben értesítést kapnak 30 nappal az árváltozás előtt, hacsak nem váltanak díjcsomagot.

Ebből tehát kiderül, hogy ezért fordul elő, hogy vannak, akiknél a streaming szolgáltató már meg is emelte az árakat, vannak, akik már értesítést kaptak, sokan pedig még nem tapasztaltok semmit, mert az emelés fokozatosan lép életbe.

Mindenhol drágul, sovány vigasz

A SorozatWiki információi szerint a magyarországi áremelkedésnek nem helyi okai vannak, hanem egy globális folyamat része és előbb utóbb minden országban meglépi a Netflix. A streaming szolgáltató Magyarországon hivatalosan 2016 januárjától érhető el és azóta most először emelt árat.

A SorozatWiki megkeresésére a Netflix azt nem árulta el, hogy mennyi idő alatt drágul meg a szolgáltatás az összes hazai ügyfele számára. Az áremelést az oldalnak azzal indokolták, hogy az előfizetők még több, még jobb sorozatot és filmet szeretnének látni.


The Conversation

Ne hagyd ki!