Az iPhone-gyártásnak is betett az indiai vírusmutáns
Fotó:123RF

Az iPhone-gyártásnak is betett az indiai vírusmutáns

Indiában elszabadult a járvány, a külföldi befektetők, gyártók is szenvednek.


A Foxconn dél-indiai Tamil Nadu államban található gyára kifejezetten India, a világ második legnagyobb okostelefon-piaca számára gyárt készülékeket. A térség a járvány egyik gócpontja, ahol teljes zárlatot rendeltek el. A tajvani cég több mint 100 munkása kapta el a koronavírust, és a vállalat belépési tilalmat rendelt el az üzembe május végéig. A munkásszállást is biztosító gyárat el lehet hagyni, ám vissza már nem engedik a távozó munkásokat.

A termelés több mint 50 százalékát leállították, ám a Foxconn azt nem közölte, hány munkás tartózkodik az üzem területén, és az mekkora kapacitással bír, írja a vg.hu.

Borús kilátások

A tajvani cég részvényei 5,31 százalékot estek. Bár az Apple piaci részesedése az olcsóbb telefonok által dominált indiai piacon alacsony, Tim Cook CEO januárban a decemberben végződő negyedév értékesítéseinek az előző évhez képesti duplázódásáról számolt be. A méreteket jól mutatja, hogy az az Apple több mint egymillió iPhone-t adott el az országban az idei első negyedévben. A keresletet a helyi termelés és a vonzó finanszírozási modellek hajtották.

A járvány elszabadulása beárnyékolja a kilátásokat, ami nem csupán az Apple-t és a Foxconnt érinti, a Nokia és a kínai OPPO is kénytelen volt leállni a helyi gyáraiban a termeléssel.


Ne hagyd ki!