Indiában elszabadult a járvány, a külföldi befektetők, gyártók is szenvednek.


A Foxconn dél-indiai Tamil Nadu államban található gyára kifejezetten India, a világ második legnagyobb okostelefon-piaca számára gyárt készülékeket. A térség a járvány egyik gócpontja, ahol teljes zárlatot rendeltek el. A tajvani cég több mint 100 munkása kapta el a koronavírust, és a vállalat belépési tilalmat rendelt el az üzembe május végéig. A munkásszállást is biztosító gyárat el lehet hagyni, ám vissza már nem engedik a távozó munkásokat.

A termelés több mint 50 százalékát leállították, ám a Foxconn azt nem közölte, hány munkás tartózkodik az üzem területén, és az mekkora kapacitással bír, írja a vg.hu.

Borús kilátások

A tajvani cég részvényei 5,31 százalékot estek. Bár az Apple piaci részesedése az olcsóbb telefonok által dominált indiai piacon alacsony, Tim Cook CEO januárban a decemberben végződő negyedév értékesítéseinek az előző évhez képesti duplázódásáról számolt be. A méreteket jól mutatja, hogy az az Apple több mint egymillió iPhone-t adott el az országban az idei első negyedévben. A keresletet a helyi termelés és a vonzó finanszírozási modellek hajtották.

A járvány elszabadulása beárnyékolja a kilátásokat, ami nem csupán az Apple-t és a Foxconnt érinti, a Nokia és a kínai OPPO is kénytelen volt leállni a helyi gyáraiban a termeléssel.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!