Távoktatás
Fotó:123RF

Májusban is marad az ingyenes internet az oktatásban

A digitális oktatásban tanuló diákoknak, családjuknak és tanáraiknak a következő hónapban is elérhető lesz az ingyenes internet - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára.


A tárca adatai szerint a lehetőség több mint 1 millió diák tanulását és közel 120 ezer pedagógus munkáját segíti, és havonta 1,2 milliárd forintot hagy a magyar családoknál. A helyettes államtitkár emlékeztetett arra, hogy a kormány tavaly novemberben ingyenessé tette a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatásokat a digitális munkarendre átállt általános és középiskolák pedagógusai és tanulói számára.

Mivel valamennyi internet-szolgáltató kivette a részét a járványhelyzet hatásainak enyhítéséből, ezért a kisebb szolgáltatók kompenzációban részesülnek az arányosabb teherviselés érdekében.

A kompenzáció feltételei

A kapcsolódó felhívásra olyan szolgáltatók jelentkezését várják, amelyek éves árbevétele az elmúlt két évben nem haladta meg az évi 12 milliárd forintot, és alkalmazotti létszámuk 300 fő alatt volt. Az igényeket első ütemben a 2020 novembere és 2021 márciusa közötti időszak bevételkiesésének kompenzációjára lehet benyújtani május 19-éig. A felhívás a lebonyolító Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség honlapján érhető el.


The Conversation

Ne hagyd ki!