Figyelmeztette a Twittert az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor): blokkolhatja az oroszországi hozzáférést a szolgáltatáshoz, ha egy hónapon belül nem távolítja el a kifogásolt tartalmakat.


A hatóság már a múlt hét óta lassítja a Twitteren a fotók és videók forgalmát, arra hivatkozva, hogy az amerikai szolgáltató 2017 óta nem teljesíti azt a kérését, hogy távolítsa el az öngyilkosságra buzdító, valamint gyerekpornográfiát tartalmazó és a kábítószerek fogyasztásához tanácsokat adó tartalmakat. A Roszkomnadzor 3168 bejegyzés ellen emelt kifogást.

Az orosz hatóság a szolgáltató magatartásától tette függővé a következő lépéseket. Kilátásba helyezte a Twitter teljes blokkolását, ha a közösségi médium nem engedelmeskedik a felszólításnak. Bár a hivatal erről nem tett említést, a Twitter rendszeresen adott teret az ismert ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij bebörtönzése ellen tiltakozó megmozdulások szervezőinek, ami nem tetszett az orosz politikai döntéshozóknak. Moszkvában már találgatják, hogy melyik amerikai közösségi média szolgáltató lehet a következő célpont. Segítünk. F-fel kezdődik, book a vége.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A befektetők imádják Kelet-Európa új slágerstartupját

A csehországi Rossum szoftverfejlesztő vállalat 100 millió dolláros befektetéshez jutott, ennk köszönhetően térségünk egyik legértékesebb startupjává lépett elő. Nézzük, miért imádják a befektetők az alig hatéves vállalkozást!

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szereted hallatni a hangodat? A Spotify újításának örülni fogsz

A Spotify bejelentette, hogy a három éve indított podcast szolgáltatásait a tartalomgyártók hamarosan szélesebb körben is igénybe vehetik. A zenei streamingszolgáltató vállalat abban reménykedik, hogy az újítással növelheti a prémium előfizetői számát.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Fiatal programozó zseni vállalkozását nyelte le a Twitter

Nick Caldwell, a Twitter mérnöki divíziójának alelnöke stílusosan a Twitter-en jelentette be, hogy a közösségi platform felvásárolta a Sphere chat applikációt. A Sphere-t az a vállalkozó zseni alkotta, akitől alig 17 éves korában a Yahoo 30 millió dollárért megvásárolta az első startupját.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!