A Kreml nekiment a Twitternek

Figyelmeztette a Twittert az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor): blokkolhatja az oroszországi hozzáférést a szolgáltatáshoz, ha egy hónapon belül nem távolítja el a kifogásolt tartalmakat.


A hatóság már a múlt hét óta lassítja a Twitteren a fotók és videók forgalmát, arra hivatkozva, hogy az amerikai szolgáltató 2017 óta nem teljesíti azt a kérését, hogy távolítsa el az öngyilkosságra buzdító, valamint gyerekpornográfiát tartalmazó és a kábítószerek fogyasztásához tanácsokat adó tartalmakat. A Roszkomnadzor 3168 bejegyzés ellen emelt kifogást.

Az orosz hatóság a szolgáltató magatartásától tette függővé a következő lépéseket. Kilátásba helyezte a Twitter teljes blokkolását, ha a közösségi médium nem engedelmeskedik a felszólításnak. Bár a hivatal erről nem tett említést, a Twitter rendszeresen adott teret az ismert ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij bebörtönzése ellen tiltakozó megmozdulások szervezőinek, ami nem tetszett az orosz politikai döntéshozóknak. Moszkvában már találgatják, hogy melyik amerikai közösségi média szolgáltató lehet a következő célpont. Segítünk. F-fel kezdődik, book a vége.


Ne hagyd ki!