Változások a hazai Vodafone-nál
Fotó: Claudio Divizia / Shutterstock.com

Új néven, új vezetőkkel folytatja itthon a Vodafone

A vállalatcsoport integrációjának felgyorsítására és márkaváltásra készül a 4iG Nyrt. 2024-ben, ezért szeptember 1-től új szakemberek váltják az eddigi vezetőket. Az is véglegessé vált, hogy mi lesz a felvásárolt Vodafone új neve.Bányai Tamás lesz a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. új vezérigazgatója. A leköszönő Blénessy László a továbbiakban a 4iG Nyrt. technológiáért felelős vezérigazgató-helyettese lesz. A Vodafone vezér-igazgatóhelyettese és a DIGI ügyvezető igazgatójának Tábori Tamást jelölték ki. A vállalatcsoport kereskedelmi stratégiai igazgatói posztját Mohamed Elsayad tölti be, aki 2007 és 2015 között pakisztáni és dubaji távközlési szolgáltatóknak szerzett vállalatirányítási és marketing tapasztalatokat, korábban a Magyar Telekomnál és a Yettel-nél is dolgozott, írja közleményében a vállalat.

Mohamed El Sayad kiemelt feladatai a 4iG telekommunikációs kereskedelmi stratégiai irányainak, keretrendszerének meghatározása és kialakítása,valamint az új márka, a ONE bevezetése Magyarországon.


Januárban robbant a hír, hogy a 4iG Nyrt. minősített többségi tulajdonában lévő Antenna Hungária Zrt. hitelszerződéseket kötött az MFB Magyar Fejlesztési Bankkal és más hitelintézetekkel a Vodafone Magyarország Zrt. 51 százalékos tulajdonrésze megszerzésének finanszírozása érdekében. Az infokommunikációs vállalat jelezte, az MFB-vel létrejövő hitelszerződés kapcsán legfeljebb 425 millió eurós hitel esetén a tőkekövetelés 80 százalékáig a magyar államot visszavonhatatlan készfizető kezesség terheli.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig azt közölte, hogy a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt., a 4iG Nyrt. leányvállalatként működő Antenna Hungária Zrt., valamint a Vodafone Europe BV aláírták a megállapodást a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. megvásárlásáról. A közlemény szerint a 660 milliárd forint értékű tranzakcióval az Antenna Hungária 51 százalékos, míg a magyar állam képviseletében eljáró Corvinus Zrt. 49 százalékos közvetett tulajdont szerez a Vodafone Europe BV-től a második legnagyobb hazai távközlési vállalatban. Ez a rendszerváltozás utáni időszak legnagyobb vállalati felvásárlása.


Ne hagyd ki!