Bill és Melinda Gates a Twitteren közzétett rövid közleményben jelentette be, hogy 27 év házasság után elválnak útjaik. A közös munkát folytatják a nevüket viselő jótékonysági alapítványukban, amelyen keresztül egyebek között a koronavírus-járvány elleni küzdelemre áldoztak jelentős összegeket.


Bill és Melinda Gates 1987-ben ismerkedett össze, a Microsoftnál, 1994-ben Hawaii szigetén házasodtak össze. Három gyermeket neveltek fel. Az üzletember 2014-ben mondott le az óriássá növekvő Microsoft irányításáról. A feleségével közösen jegyzett alapítványán keresztül eddig csaknem kétmilliárd dollárt költöttek a koronavírus elleni harcra. A támogatásból vakcinafejlesztők, diagnosztikai eszközök gyártói, valamint a fertőzés leküzdését szolgáló gyógyszerek, gyógymódok kutatói is részesültek.

A közlemény

Magánélet

Közleményükben azt írják, sokat gondolkodtak és dolgoztak a házasságuk megmentésén, mielőtt a válás mellett döntöttek. Azt kérik, hogy adjanak nekik teret és tartsák tiszteletben a magánéletüket. Bill Gates vagyonát jelenleg 129 milliárd dollárra becsülik, az óriási összeg sorsára, megosztásának módjára nem tér ki a közlemény.


The Conversation

Friss

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Üzent a milliárdos űrhajós az önmagukban kételkedőknek

A Virgin Group milliárdos alapítója, Richard Branson szerint egészséges és teljesen emberi, ha valaki kételkedik magában. Ami igazán fontos, az az, hogy ne engedjük, hogy a félelmeink elnyomják az álmainkat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Redd on Unsplash

Felforgatná az időrabló online meetingek világát egy startup

A Katch nevet viselő informatikai startup négymillió dolláros befektetéshez jutott. A támogatók között megtalálhatók a Tumblr, a Pinterest, a Square és a Giphy nagyágyúi is.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!