Bill Gates válik a feleségétől

Bill és Melinda Gates a Twitteren közzétett rövid közleményben jelentette be, hogy 27 év házasság után elválnak útjaik. A közös munkát folytatják a nevüket viselő jótékonysági alapítványukban, amelyen keresztül egyebek között a koronavírus-járvány elleni küzdelemre áldoztak jelentős összegeket.


Bill és Melinda Gates 1987-ben ismerkedett össze, a Microsoftnál, 1994-ben Hawaii szigetén házasodtak össze. Három gyermeket neveltek fel. Az üzletember 2014-ben mondott le az óriássá növekvő Microsoft irányításáról. A feleségével közösen jegyzett alapítványán keresztül eddig csaknem kétmilliárd dollárt költöttek a koronavírus elleni harcra. A támogatásból vakcinafejlesztők, diagnosztikai eszközök gyártói, valamint a fertőzés leküzdését szolgáló gyógyszerek, gyógymódok kutatói is részesültek.

A közlemény

Magánélet

Közleményükben azt írják, sokat gondolkodtak és dolgoztak a házasságuk megmentésén, mielőtt a válás mellett döntöttek. Azt kérik, hogy adjanak nekik teret és tartsák tiszteletben a magánéletüket. Bill Gates vagyonát jelenleg 129 milliárd dollárra becsülik, az óriási összeg sorsára, megosztásának módjára nem tér ki a közlemény.


Ne hagyd ki!