zsebtolvaj az utcán

Bármilyen tapasztalt világjáróknak is gondoljuk magunkat, sosem árt odafigyelnünk az értékeinkre utazáskor. Főleg, hogy a legtöbb zsebtolvaj pont a külföldieket szúrja ki leendő áldozatának. A Quotezone utazási szakértői most ennek kapcsán készítettek egy kutatást, amelyből kiderült, mely európai országokban kell a legóvatosabbnak lennünk turistaként.


Az európai városok híresen népszerű turisztikai célpontok, és a turisták számának nemrégiben tapasztalt növekedése várhatóan 2024-ben is folytatódik majd, de sajnos ez a zsebtolvajlás szempontjából is nagyobb veszélyt jelent rájuk nézve

– nyilatkozta Tiffany Mealiff, a Quotezone szóvivője..

Mivel sokan kezdik megtervezni nyári szabadságuk részleteit, nem árt tisztában lenni a lehetséges veszélyekkel, amelyek az ilyen felkapott desztinációkkal együttjárnak.

Általánosságban kijelenthető, hogy a tömegközlekedési megállók, a főbb turisztikai látványosságok és a forgalmas belvárosi területek a legkedvezőbb helyek a zsebtolvajok számára.

Tavaly is kikerült egy lista a témában: Zsebtolvajok? Ezeken a helyeken kell legjobban odafigyelnünk!

Trevi-k\u00fat R\u00f3m\u00e1ban

tömeg a Trevi-kútnál

Fotó: Shutterstock

Olaszország áll ennek a negatív listának az élén, azaz legnagyobb valószínűséggel itt válhatunk lopás áldozatává. Ennek oka legfőképpen a zsúfoltság a látványosságok környékén.

A római Trevi-kút például az egyik legveszélyesebb látnivaló. A Tripadvisor-értékelésekben például több mint 470 alkalommal említették, hogy az ikonikus helyen zsebtolvajokat láttak.

Franciaország végzett a második helyen. Itt Párizs emblematikus épülete, az Eiffel-torony emelkedik ki, ahol sok zsebtolvaj ólálkodik. Ha idén nyáron ellátogatunk az itt rendezendő olimpiai játékokra, mindenfelé extra figyelemmel közlekedjünk.

Nem árt tudnunk: Így vonjuk magunkra a zsebtolvajok figyelmét

Annak ellenére, hogy Barcelona rendkívül rossz hírnévvel bír a zsebtolvajlás kapcsán, Spanyolország csak harmadik lett.

Az Express cikke szerint itt a Las Ramblas sétálóutca a leghírhedtebb hely, ahol igen gyakran történik bűncselekmény turistákkal szemben.

​Íme Európa 10 legveszélyesebb országa a zsebtolvajlás szempontjából

  1. Olaszország
  2. Franciaország
  3. Spanyolország
  4. Németország
  5. Hollandia
  6. Portugália
  7. Törökország
  8. Görögország
  9. Lengyelország
  10. Írország

Ne hagyd ki!