Petralia Soprana
Fotó: Shutterstock

Milliókat fizet a legszebb olasz falu, csak költözzünk oda

Akár a filmvászonról is lepattanhatott volna Olaszország egyik legszebb faluja, Petralia Soprana, az itt élő közösségnek mégis az elnéptelenedés veszélyeivel kell szembenéznie. A helyi önkormányzat pontosan ezért úgy döntött, fizetnek azoknak, akik hajlandók beköltözni a falujukba.Ráadásul nem is kis összeget: aki úgy dönt, hogy élete hátralévő részét a festői szépségű Petralia Sopranába tölti, 5000 euróval, vagyis nagyjából 1,8 millió forinttal lesz gazdagabb

írja az Euronews.

Ez is érdekelhet! Az olaszok és a horvátok is besokalltak a turistáktól

Az önkormányzat reményei szerint a program fellendíti a fogyatkozó népességet és a lakatlan házak is felújításra kerülhetnek.

Petralia Soprana fel\u00fclr\u0151l

Petralia Soprana terrakotta-rengetege.

Fotó: Shutterstock

A magas hegygerincen fekvő Petralia Sopranát egyébként Olaszország egyik legszebb falujának jelölték. A középkori kőépületek mellett kanyargó szűk utcákról kiváló kilátás nyílik a település alatt elterülő völgyre egészen a Etnáig.

Lévén Olaszországról van szó, a főtér közepén természetesen egy katedrális áll, amelyet reneszánsz árkádok szegélyeznek. Az épület a 10. században valószínűleg mecsetként funkcionált, a normann harangtoronyban ma is bizánci-arab díszítések láthatók.

Figyelmedbe ajánljuk! Egy egész falut kibérelhetsz, ha buliznál egy nagyot!

The Conversation

Ne hagyd ki!