Krakkó

3 + 1 európai város, ahol viszonylag olcsó az élet

Európán belül számos olyan város van, ahol az élet nem kerül sokba, így ideális lehet azok számára, akik szeretnének spórolni a mindennapi kiadásaikon. Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan várost, ahol viszonylag alacsonyak az árak, és megfizethető lehet a megélhetés.


1. Vilnius

Vilnius

Vilnius

Fotó: Shutterstock

Vilnius az a város, ahol akár sokat is fizethetnénk - kulturális és történelmi látványosságai legalábbis alátámasztanák a kialakult magas árakat - ez mégsincs így. Az ingatlanpiaca kifejezetten olcsónak számít Európában, az élelmiszer-árak pedig az átlagosnál alacsonyabbak.

Az átlagos havi kereset Vilniusban körülbelül 1050 euro. Az albérlet ára körülbelül 700 euro körül mozog, attól függően, hogy milyen környéken van a lakás és milyen nagy.

Figyelmedbe ajánljuk! Ennyiért bérelhet lakást a gyerek, ha felveszik az egyetemre

2. Krakkó

Krakk\u00f3

Krakkó

Fotó: Shutterstock

Lengyelország egyik leglátogatottabb városa a megélhetési költségei soha nem voltak túl magasak. A diákélet viszonylag pezsgő, ennek egyik oka lehet az is, hogy a lakhatás „fillérekből” megoldható, így a szórakozásra is marad pénz.

Az átlagos havi kereset Krakówban körülbelül 1500 euro. Egy egyszobás albérletet átlagosan 720 euróért bérelhetünk ki.

3. Belgrád

Belgr\u00e1d

Belgrád

Fotó: Shutterstock

Ha olcsó fővárost keresünk, Belgrád az egyik legjobb választás. A városban könnyen találhatóak megfizethető szállások, az élelmiszer-árak pedig kifejezetten barátságosak.

Az átlagos havi kereset Belgrádban körülbelül 1100 euró. Az albérletek árai a fizetéshez viszonytva kicsit magasak, de még kifizethetőek: egy 85 négyzetméteres lakásért átlagosan 730 eurót kell kicsengetnünk.

Ez is érdekelhet! Itt az országos árlista, egyre drágább az albérlet

+1 Budapest

Budapest

Budapest

Fotó: Shutterstock

Bár ezzel valószínűleg sokan nem értünk egyet, a magyar főváros mégis az egyik legolcsóbbnak számít a kontinensen belül. A megélhetési költségek a világ átlagához képest jelentősen alacsonyabbak, ami a lakhatásra is kiterjed. Az élelmiszer-árak szintén barátságosak, a közlekedési költségek pedig meg sem közelítik az európai átlagot.

Az átlagos havi kereset Budapesten körülbelül 1100 euró. Az albérlet árak függnek a városrésztől és a lakás méretétől, azonban általánosságban elmondható, hogy szobát már 200-300 eurós áron is találunk.

The Conversation

Ne hagyd ki!