Nyitnak a budapesti fürdők

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt a fürdők ütemezett, fokozatos nyitását tervezi. Mutatjuk, hogy várhatóan szombattól hol és milyen feltételekkel fogadnak vendégeket.


Várhatóan 2021. május 1-jétől a Széchenyi, Gellért, Rudas, Lukács, Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitja meg kapuit

-írja weboldalán a társaság.

Fontos, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja a fürdőket, akik rendelkeznek érvényes védettségi igazolvánnyal. Ennek ellenőrzése az üzemeltető felelőssége és kötelezettsége.

További feltételek

A 18 éven aluliak és a beutalóval érkező vendégek számára nem szükséges a védettségi igazolvány, azonban részükre maszk viselése kötelező. A védettségi igazolványok ellenőrzését a testhőmérséklet mérésével együtt a fürdők bejáratánál végzik. A 18 éven aluli, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyeletével látogathatják a fürdőket. A 18 éven aluli személyek életkorát azonban ebben az esetben is ellenőrzik kollégáink, mely diákigazolvány vagy vezetői engedély felmutatásával igazolható.

A társaság azt kéri a vendégektől, hogy a sorbanállás elkerülése érdekében védettségi - és személyazonosító okmányukat készítsék elő.


Ne hagyd ki!