Galambos Lajos fellebbez a 2 év 10 hónapos börtönbüntetése ellen, és felszámolja vagyonát.Átértékelte az életét

Galambos Lajos - művésznevén Lagzi Lajcsi zenész-előadóművész - azt mondta az Indexnek, hogy hatvan évesen átértékelte az életét, és rájött: a kevesebb is elég, ezért kiárusítja a javait, amire már nincs szüksége. Többek között Angliában, Franciaországban vásárolt minőségi bútorait és kincseit. Illetve boldogasszonypusztai birtokát is, melyet 2016-ban egy német ingatlanos portálon 2,6 milliárd forintnak megfelelő euró irányáron hirdettek. A birtok a közműlopási ügy miatt egy ideig bűnügyi zárlat alá került, de azt később feloldották. A Margitsziget nagyságú luxusbirtok Európában is kuriózumnak számít. A kúria oszlopos bejárata előtt négy méter magas szökőkút működik. A halastó 1,2 millió négyzetméternél is nagyobb, amelyhez tartozik egy csónakház, több motorcsónakkal és jet-skivel.

Közműlopási ügye

Galambos Lajost szeptemberben lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon a bíróság. A vádirat szerint egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezte az áramot, a vizet és a gázt, illetve megvesztegette az ellenőröket. Galambos a mocsai és tatai ingatlanokban összesen legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, legalább 4,7 millió forint értékben földgázt, valamint legalább 16 millió forint értékben vezetékes vizet. Galambos azt mondta: az előtte álló körülbelül egy év, amíg megszülethet a másodfokú ítélet, nem telik majd tétlenül: készül a saját igaza bizonyítására.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Orbán: Bármelyik pillanatban visszavásárolhatja az állam a Liszt Ferenc repülőteret

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta a miniszterelnök a vajdasági Ludason.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: MTI Kelemen Zoltán Gergely

Elhunyt Kornai János közgazdász

Életének 94. évében, hétfőn elhunyt Kornai János Széchenyi-díjas közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Harvard Egyetem és a Corvinus emeritus professzora, a francia becsületrend kitüntetettje, a svéd, amerikai, és más akadémiák tiszteletbeli tagja - közölte a család hétfő este az MTI-vel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Napelemre, fűtéskorszerűsítésre kérnél többmilliós támogatást? Ez az útja

A nagyszabású, lakosságnak szóló pályázat napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt támogatást. A kivitelező cégeknek hétfőtől van lehetőségük a regisztrációs kérelem benyújtására, a családok és magánszemélyek a program első ütemében december 6. és január 12. között pályázhatnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!