Jön Koton Magyarország

Meghódítaná Magyarországot a Koton nevű divatmárka

Új török divatmárka lép be a magyar piacra. Első körben Budapesten és négy vidéki városban lesznek jelen. A legnagyobb boltjuk Budapesten a Köki Bevásárlóközpontban nyílik ezer négyzetméteren.


A Koton középtávú tervei között szerepel 130-150 új üzlet megnyitása világszerte, elsősorban külföldön. Az első üzletek már 2024 utolsó negyedévében megnyílnak, melyek mindegyike bevásárlóközpontokban kap helyet, köztük három Budapesten. A vidéki városok közül Sopronban, Debrecenben, Szegeden és Székesfehérváron is lesznek Koton boltok. Az összesen több mint 6000 négyzetméternyi eladótérrel rendelkező üzletek közül a legnagyobb a Köki Bevásárlóközpontban lesz, amelyet mintegy 1000 négyzetméter alapterületen alakítanak ki - írja a Portfolio.

Folytatják a külföldi terjeszkedést

A döntés kapcsán A. Bülent Sabuncu vezérigazgató kiemelte: "Folytatjuk növekedési kezdeményezéseinket. Tavaly bevételeink 34,5%-a nemzetközi tevékenységünkből származott." A Kotont a terjeszkedésben az Adventum Csoport segíti, amely Kelet-Közép-Európában több mint 700 000 négyzetméternyi kereskedelmi ingatlant kezel.

Isztambulból indult

A divatláncot 1988-ban alapították Isztambulban, egy 25 négyzetméteres üzletben kezdte meg működését. Első nemzetközi bemutatótermüket 1996-ban nyitották Münchenben, majd később a Közel-Keleten, Oroszországban és a Balkánon is nyitottak üzleteket. Jelenleg világszerte 433 üzletet üzemeltetnek, ebből 241-et Törökországban, 192-t pedig külföldön.


Ne hagyd ki!