Egy darab szőnyeg tette milliomossá a hajléktalanság szélén álló férfit

Egy poros pokróc tette milliomossá a hajléktalanság szélén álló férfit

Loren Krytzer munkanélküliként sétált be egy kaliforniai aukciós házba. A segélyeken élő férfi 77 másodperc elteltével dollármilliomosként hagyta el az épületet. Mindezt egy takarónak köszönheti – írja a CNBC.


A férfi már jóformán a hajléktalanság szélén állt. Egy szedett-vedett kunyhóban tengette a napjait, amikor hirtelen óriási fordulatot vett az élete. Rájött, hogy a szekrényében porosodó családi öröksége nem egy átlagos szövetdarab, hanem egy 1800-as években készült navajo takaró, amit végül 1,5 millió dollárért, azaz csaknem 430 millió forintért tudott eladni. Ezek a takarók a navajo indián törzs kézzel készített textíliái és óriási értéket klpviselnek, mint azt Loren Krytzer esete is mutatja. A férfi most egy 250 ezer dolláros házban él. Arról beszélt a CNBC-nek, hogy milyen nehézségekkel találta magát szemben a hirtelen jött gazdagsággal.

Váratlan fordulatok

Annak ellenére, hogy az aukciós ház könyvelője tanácsokkal látta el, illetve felvázolta neki, mivel fog járni a hirtelen jött gazdagság, meglepődve tapasztalta, milyen könnyedén kicsúszhat az ember kezei közül a pénz. A legnagyobb kihívást az adózási kötelezettségek és a családi dráma jelentette.

Fontos megjegyezni, Loren Krytzer néhány éve elvesztette az egyik lábát egy súlyos autóbalesetben, viszont a vagyoni helyzete miatt minden rokkantsági segélyt megvontak tőle. Így jelenleg semmilyen bevétele nincs. A vagyona nagy részét 2 kaliforniai ingatlanra költötte. Arról beszélt, hogy jelenleg csak a biztosítási költségei és az ingatlanadók évente 10 ezer dollárját (2,85 millió forint) emésztik fel. Mivel nincs bevétele, ezért kénytelen egy olcsóbb helyre költözni. Elmondása szerint bevételi források nélkül lehetetlen megélni Kaliforniában az adóterhek miatt. Így most azt tervezi, hogy a feleségével együtt Idahoba költözik. Ettől azonban nagyobb gondjai is akadtak.

A drága család

Az árverést követően szinte azonnal megjelentek a rég nem látott rokonok. Olyan távoli hozzátartozók keresték fel a férfit egy kis juttatás reményében, akikkel évek óta egy szót sem beszélt. Ráadásul a saját testvére is perrel fenyegette, mondván, hogy ő is jogosult a családi örökségből szerzett vagyonra. A nagy nyomás és támadások hatására a pánikrohamok sem kerülték el.

Ráadásul a gyermekeinek is nehezen tudta elmagyarázni a helyzetet. Mikor hozzájutott a pénzhez, próbálta őket minden téren segíteni. Viszont hiába a nagy vagyon, Kaliforniában olyan árak vannak, hogy egy lakást már nem tudott nekik megvenni. Természetesen kapzsinak és gonosznak nevezték a gyerekek.

Azért nem olyan rossz a helyzet

Úgy véli, sokkal több pozitív élménnyel gazdagodott, mint negatívval. A pénze nagy részét ingatlanokba, részvényekbe és kötvényekbe fektette. A feleségét és a három lányát elvitte Mexikóba egy nyaralásra, illetve meglepte magát egy 2012-es Dodge Challenger SRT8-cal.

Magabiztosan állítja, a pénz nem változtatta meg. Egyszerűen könnyebb lett az élete az árverés óta. Hozzátette, több mint valószínű, hogy az aukciós ház mentette meg az életét.


Ne hagyd ki!