A járványban legalább megtanultunk rendesen kezet mosni

Az online konzultáció válaszadóinak 88 százaléka szerint a korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani, és csak 12 százalék mondta azt, hogy egy lépésben, a járvány végén - közölte Dömötör Csaba államtitkár a Facebookon.


A több mint félmillió (528 ezer) válaszadó 65 százaléka ért egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Csaknem háromnegyedük szerint, ha azt a járványügyi helyzet engedi, az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat, szigorú biztonsági szabályok mellett.

Az éttermek és szállodák nyitása ügyében ez a támogatottság 87, a sportlétesítmények nyitásával kapcsolatban pedig 75 százalékos. A résztvevők 58 százaléka ért egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek meg kell engedni, hogy rendezvényeket, így koncerteket, sporteseményeket látogathassanak. A válaszadók 79 százaléka egyetért azzal, hogy a járvány végéig Magyarországra csak azok a külföldiek léphessenek be, akiket vagy beoltottak, vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.


Ne hagyd ki!