Lapos vagy magassarkú? Milyen cipőt viseljünk a szezonban?

Lapos vagy magassarkú? Milyen cipőt viseljünk a szezonban?

Ahogyan egyre melegebb lesz az idő, úgy lesz számunkra egyre vonzóbb akár napi szinten is a munka végeztével a kirándulás. A jó idő hatására – főleg a járványhelyzet korlátozásai után – egyébként is alig várjuk, hogy végre kimozdulhassunk. Ilyenkor pedig néha észre sem vesszük, hogy hány kilométert gyalogoltunk le a kedvenc magassarkúnkban, aminek eredményét csak később érezzük meg… A lényeg tehát, hogy érdemes már jó előre kiválasztani a megfelelő cipőket az ilyen esetekre való tekintettel. Barátnőzés a városban? Nyaralás? Esetleg egy hétvégi túra valamelyik kiruccanás? Milyen cipőt válasszunk, amely garantáltan trendi és kényelmes lesz a szezonban?


Lapos talpú balerinák – garantált elegancia bármely öltözethez

A balerinának több rendkívül praktikus oldala is létezik. Ha épp magassarkúban vagyunk, remekül elfér a kistáskába is – lábfájós vészhelyzetek esetére. Másrészt pedig gyakorlatilag nem létezik olyan női ruhadarab, amihez ne állna jól, finom, nőies eleganciát tükrözve. A balerina ráadásul egy igen kényelmes verziója a női cipőknek. Emiatt pedig a sneaker mellett a második leggyakoribb nyári cipőfazonná nőtte ki magát a hölgyek viseletében. Ha hosszú sétákra tervezünk balerinát vásárolni, akkor viszont mindenképp vagy legyen egy kis sarka vagy vastagabb talpa, hogy kényelmes legyen a komolyabb igénybevétel esetén is. A balerinát egyébként nyáron is ajánlatos akár magas, teletalpú szandál mellé bedobni táskánkba. A kánikulában ugyanis megeshet, hogy csúnya vízhólyagokat szerezhetünk még az elsőre kényelmesnek tűnő szandálban is. Viszont egy vászon anyagú balerina sosem fog minket cserbenhagyni.

Magassarkút nyárra – de milyet? 

Nyáron általában sokkal többet mozgunk, mint a hidegebb időben. Többször járunk el a városba a barátokkal, többet kirándulunk, ezért tehát nem árt alaposan átgondolni, milyen cipőt vegyünk fel épp – akkor is, ha ragaszkodunk a magassarkúhoz. Legyen szó akár egy randiról, ahol nem szeretnénk megfosztani magunkat a magassarkú dögösségétől. Milyen legyen tehát a tökéletes nyári magassarkú, amiben hosszabb sétákra is elindulhatunk? A legjobb a vastag sarkú vagy telitalpú darabok választása ilyenkor. Utóbbiak esetében a telitalpú bokacsizma is jó választás lehet, viszont ez inkább csak a hűvösebb időkben remekel. Ilyenkor inkább egy szandál vagy magassarkú félcipő mellett rakjuk le a voksunk. Az előbbiek közül pedig mindenképp egy közepes, maximum 5-8 centiméteres sarokkal rendelkező darabot válasszunk. Ez a magasság az, ami még nem megterhelő a lábboltozatnak annyira, hogy egy hosszabb séta problémát jelentsen vele. A színek terén a választék pedig egyértelműen saját ízlésünktől és az adott szett színeitől függ. Ha például világos, akár az idén oly trendi cukorka vagy pasztell színű öltözetet választunk, akkor egy fehér magassarkú ideális választás lehet.

Lapos vagy magassark\u00fa?

Papucsok – univerzális viselet bármely alkalomra

A papucsok szinte elengedhetetlen kellékei a nyári életérzésnek. Persze ebben az esetben nem a strandos sportpapucsokra gondolunk. Rendkívül sokféle elegáns papucsot találhatunk magassarkú és lapos talpú verziókban is egyaránt. Feltétlen megéri tehát szétnéznünk az idei kínálatban, és kipróbálni valami újdonságot ezek közül – akár csinos espadrilles jellegű darabokat is választhatunk öltözékünkhöz.


Ne hagyd ki!