Hobbiból életstílus: Az online póker varázslatos ereje

Hobbiból életstílus: Az online póker varázslatos ereje

Habár a póker egy igen régi kártyajáték, mai napig emberek milliói pókereznek naponta. Ezt a modern technológiai fejlődések tették lehetővé, ugyanis amikor megjelent az online póker játék, világszerte óriási növekedésnek indult a pókerjátékosok száma.


A legtöbben hobbiként tekintenek a pókerre, míg sokan mások profi pókerezővé szeretnének válni. A lehetőség ma már bárki számára adott, hiszen a magyar póker oldalak kínálata színvonalas és a legtöbb platform rendkívül megbízható. Ebben a cikkben kifejtjük, hogy hogyan válhat a póker hobbiból életstílussá, hogyan lehet pókerező válni, illetve szót ejtünk a világ legjobb pókerezőiről is.

A póker alapjai

A pókert a világ egyik legnépszerűbb kártyajátékának tekintik, amelyhez habár szerencse is párosul, a nyerés leginkább a stratégiában és a taktikában rejlik. Az eredeti játékot rengeteg féleképpen lehet játszani, de jellemzően 32, 40 vagy 48 lappal játsszák. A póker modern, online változata az első licitkörrel kezdődik, mely során egy vagy több játékos tétet rak. Mindenki aszerint fogad, amekkora helyezést ér a lapja a többi játékos lapjához képest. A tétrakások során van lehetőség emelésre, a licitkör pedig akkor ér véget, ha minden játékos dobott, vagy megrakta a tétjét. Ha mindenki bedobja a kört, és egy játékos marad, akkor mindenki kap pontot, és nem kell felfedni a kártyájukat. Azonban ha egynél több játékos marad a versenyben, akkor terítésre kerül sor, ahol mindenki felfedi a lapjait és a nyertes kézzel rendelkező játékos kapja a pontot.

Kezek (Hand)

A pókerben 5 kártyából álló sort kéznek hívjuk. Ebből a kézből (hand) 10 fajtát állapíthatunk meg. Minden kéz egy kategóriába sorolható, és vannak magasabb és alacsonyabb sorból álló kezek is.

●5 of a kind

●Egyenes flush

●4 of a kind

●Full house

●Flush

●Egyenes

●3 of a kind

●Két pár

●Egy pár

●High card (Magas kártya)

A világ legjobb pókerezői

A póker világában számos kiemelkedő név van, akik profi pókerezésükkel, tehetségükkel és tudásukkal bebizonyították, hogy valóban bárki válhat profi pókerjátékossá, mindössze gyakorlás és tudás szükséges hozzá. A világ leghíresebb pókeresei hétköznapi elfoglaltságból életstílussá, és megélhetési eszközzé változtatták a pókerezés tudományát. A pókerről köztudott, hogy tehetséggel és némi szerencsével óriási pénzekre lehet szert tenni a szerencsejátékból. Nézzük tehát, hogy kik voltak a póker történetének egyik legnagyobb nyertesei.

Justin Bonomo

Justin Bonomo 16 évesen kezdte pályafutását, amikor mindössze 500 dolláros befizetésből 10 000 dollárt nyert a Paradise Pokernél. Ezután Bonomo 2018-ban rekordot döntött, és csak abban az évben több, mint 25 millió dollárra tett szert a játékaival. A profi pókerező azóta is jár online és élő világbajnokságokra és versenyekre is.

Bryn Kenney

Bryn Kenney szintén profi pókerező, aki nemcsak tehetségével, hanem óriási nyereményeivel is kitűnik a többi közül. Kenney 2007-ben kezdett el profin pókerezni, 2014-ben pedig megnyerte az első tornáját. 2019-ben ő nyerte a legnagyobb akkori nyereményt, ami összesen 20,5 millió dollárt jelent.

Daniel Negreanu

Daniel Negreanu 2014-ben elnyerte a WSOP díjat, illetve bekerült a Póker Hírességek Csarnokába is. A játékos több millió dollárral gazdagodott meg a profi pókerezésből, World Series karkötőket is kapott, ami tökéletesen bizonyítja, hogy a sikeres póker nem feltétlen a szerencsén múlik.

Hogyan változtathatod a pókert hobbiból életstílussá?

Elsősorban érdemes megjegyezni, hogy az imént felsorolt profi pókerezők vagyona nem teljes mértékben a pókerből származik. Azt is fontos megemlíteni, hogy kezdőként nem szabad milliós nyereményekre számítani, hiszen előbb utóbb csalódás fog érni, ami elveheti a kedved a pókerezéstől. Éppen ezért, érdemes úgy állni hozzá a pókerezéshez, hogy csak hobbi, és kezdetben apró lépésenként kell játszani.

Ez azt jelenti, hogy eleinte kevesebb pénzzel fogadj, mindössze pár száz forinttal. Ezt az összeget később akár növelheted is, viszont fontos, hogy mindig csak annyi pénzt rakj meg, amennyit megengedhetsz magadnak. Emellett mindig megbízható, hiteles póker- vagy szerencsejáték oldalt válassz. Általában az interneten található visszajelzések kiválóan tükrözik az adott kaszinó szolgáltatásait, ezért ajánlott ezeket is átböngészni, mielőtt platformot választanál. (x)


Ne hagyd ki!