Egy férfi és egy nő borral koccint a randijukon, ami azért jött össze, mert feltüntették, hogy kriptovalutákkal kereskednek
Fotó: Shutterstock

Nem megy a randizás? A kriptovaluták segíthetnek

Az eToro közösségi befektetési platform hiánypótló kutatást végzett: azt vizsgálta, hogyan befolyásolják a kriptovaluták az emberek randizási szokásait.


Az eToro nem is választhatott volna jobb időpontot az eredmények publikálására, hiszen hamarosan itt van a Valentin-nap. A platform kutatása (amelyben csak amerikaiak vettek részt) rámutatott, hogy a szerelmet kereső férfiak és nők napjainkban már nemcsak a pénzügyi stabilitást találják vonzónak, hanem azt is, ha kiszemeltjük otthonosan mozog a digitális világban. Vagy legalább minimálisan konyít az informatikai boszorkányságokhoz. Nézzük az eredményeket!

A válaszadók 33 százaléka arról számolt be, hogy nagyobb valószínűséggel mond igent egy randira, ha az iránta érdeklődő jelentkező online randiprofilján feltünteti, hogy kriptovalutákkal kereskedik.

Tovább megyünk, négyből csaknem három válaszadó jó eséllyel rábólintana egy második randevúra, ha partnere bitcoinban rendezné az első találkozó számláját. Ne feledjük, hogy például a Visa ügyfelei világszerte már több mint 100 millió kereskedőnél, szolgáltatónál fizethetnek kriptovalutákkal.

Persze nemcsak a kriptókkal lehet hódítani, más digitális eszközök, például az NFT-k is igen kívánatosak manapság. Az eToro megállapítása szerint az egyedülállók 20 százaléka nagyobb érdeklődést mutat azok iránt, akiknek egy NFT van beállítva profilképnek a közösségi média vagy a társkereső oldalakon.

Persze nekünk, magyaroknak érdemes óvatosan kezelni az eredményeket, hiszen az USA-ban jóval elterjedtebbek a kriptovaluták. A Pew Research Center agytröszt szerint az amerikaiak 16 százaléka már valamilyen szinten kapcsolatba került a digitális tokenekkel. Ez az arány a 18-29 éves korosztály körében 31 százalékra tehető.

Érdekes azonban, hogy a férfiak esetében kétszer nagyobb a valószínűsége annak, hogy soha életükben nem használtak még kriptovalutákat, így mondhatni a nők rosszabb esélyekkel indulnak, ha a kriptók alapján szeretnének párt találni.

Általánosan kijelenthetjük, hogy a mai, erősen digitalizált és telített randizási világban segíthet kitűnni a tömegből, ha a profilodban jelzed, hogy érdeklődsz az erősen növekedésorientált eszközök iránt.

Ettől függetlenül körültekintően bánj a befektetéseiddel, hiszen alig néhány hét alatt a teljes kriptopiac értéke nagyjából ezer milliárd dollárral csökkent az árfolyamok bezuhanása miatt.

Ne hagyd ki!