Egyszerű. Csak meg kell fejteni a halál utáni élet titkát vagy ki kell vonni minél több szén-dioxidot a légkörből!


Fogjuk be a szén-dioxidot

Elon Musk, a Tesla tulajdonosa, a világ egyik leggazdagabb embere 100 millió dollárt fizet annak, aki kifejleszti azt a technológiát, amivel a legtöbb szén-dioxidot lehet kivonni a légkörből. Komoly törekvésről van szó, hiszen a klímaváltozás elleni küzdelmet nagyban segítené, ha sikerülne a légkörből „begyűjteni" az üvegházhatású gázokat. A kibocsátás csökkentése ugyanis a jelek szerint lassan halad és nem lesz elegendő a felmelegedés megállításához.

Van-e élet a halál után?

Egymillió dollár összdíjazású pályázatot írt ki Robert Bigelow ingatlanbefektető azoknak, akik bebizonyítják: a tudatunk túléli fizikai testünk pusztulását. A pályázatra 25 ezer szavas tanulmányokkal lehet nevezni 2021. augusztus 1-ig. A nyertesről egy szakértőkből álló zsűri dönt. A legjobbak 150 ezer és félmillió dollár közötti pénzdíjat kapnak. Bigelow egyébként nem csak ingatlanokkal foglalkozik, de űrvállalkozó is. Nemrégiben a Nemzetközi Űrállomáson próbálták ki felfújható modulját.


The Conversation

Friss

Photo by Olga Guryanova on Unsplash

Az orvosi kamara figyelmeztette a rendőrséget a bilincs ügyében

Egyetértenek a korrupció felszámolásával, de az orvosok bilincses megszégyenítését feleslegesnek gondolják. Illetve a vesztegetők elleni fellépés is kaphatna nagyobb nyilvánosságot.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Elég lesz a normális megélhetéshez a 200 ezres minimálbér? Számoljunk!

A KSH felmérése alapján valamivel több kellene a normális megélhetéshez a magyarok szerint, mint amennyi nettó marad a megemelt minimálbérből. Mutatjuk, hogy mennyivel több.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

300 év sem volt elég, hogy megtisztítsák a Facebook-ot a gyűlölettől

A Wall Street Journal olyan belső dokumentumokhoz jutott, amelyekből kiderült, hogy a Facebook moderátorai mennyi időt töltöttek 2020-ban a kényes tartalmak ellenőrzésével. Az adatok remekül tükrözik, hogy mennyi gyűlölet és erőszak van a világban.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!