Toltuk bele a pénzt, megütötte a főnyereményt az állami szerencsejáték-szervező

Nyerőszámok: az igazán nagy pénzt a Szerencsejáték Zrt. vitte el

A járvány ellenére is újabb rekordévet zárt Szerencsejáték Zrt. 2020-ban: 6 százalékkal 575,4 milliárd forintra nőtt az árbevétele.


A cég adózott eredménye több mint 23,9 milliárd forint lett. A tiszta játékbevétel, tehát a szerencsejáték árbevételnek a játékosokat megillető nyereményekkel csökkentett összege 190 milliárd forintra emelkedett. A növekedéshez részben hozzájárult - a fejlesztések és értékesítésösztönző aktivitások mellett - a lottójátékok, azon belül az ötöslottó rendkívüli főnyeremény-halmozódása is.

A siker titka

A rekordbevétel a társaság gyors reagálásának köszönhető, a járványra adott válaszként indított fejlesztések és értékesítésösztönző kezdeményezések a rövid távú kedvező hatásuk mellett megteremtették a hosszú távú növekedés és a válságálló működés alapjait is. Az elmúlt évben a sportfogadási ágazat és a digitális csatornák népszerűsége is jelentősen megnőtt. A cég megjegyezte, azonnali segítséget, az év végéig összesen 7 milliárd forint többletforrást nyújtott a kkv szektorba tartozó partneri értékesítő hálózatának, amivel csaknem 10 ezer munkahely megőrzését támogatja a szektorban.

Megugrottak az online fogadások

A cég értékesítési csatornáinak teljesítménye a járvány okozta nehézségek ellenére 2020-ban is elérte az egy évvel korábbi szintet. A legnagyobb, 315,8 milliárd forintos forgalmat a magánüzletek érték el, a leglátványosabb bővülést ugyanakkor a fejlesztéseknek köszönhetően a 120,1 milliárd forintos árbevételt generáló digitális csatornák produkálták, amelyek 37,3 százalékkal haladták meg a bázisidőszak eredményét, ezzel immár 20,9 százalékos a részesedésük a teljes forgalomból.

A három üzletág közül a sportfogadás és a lottójátékok területe tovább nőtt, az előbbinek 48, az utóbbinak pedig 30 százalékos az árbevétel-arányos súlya, míg a fennmaradó 22 százalékért felelős sorsjegyértékesítés aránya kissé visszaesett.


Ne hagyd ki!