Pár napja hivatalosan is tőzsdére kerültek a Bumble nevezetű randi-applikáció részvényei, amely egy nappal később 64 százalékos növekedést értek el. A Bumble felületén csak a nők kezdeményezhetnek, ami forradalmi változást indított el a randi-appok világában. Vezérigazgatója egy fiatal hölgy, Whitney Wolfe Herd.


Megfordult a Tindernél

2012-ben kezdett el dolgozni a Tindernél, az egyik legnépszerűbb társkereső applikációnál. Elmondása szerint még a nevet is ő találta ki. Abban az időszakban, amikor drasztikusan elkezdett növekedni a Tinder felhasználóinak száma, Herd már a marketing osztály alelnökeként tevékenykedett. Végül 2014-ben hagyta ott a Tindert, ugyanis szexuális zaklatás áldozata lett, aminek következtében 1 millió dollár kártérítést, valamint részvényeket kapott.

A Bumble tette milliárdossá

Bár korábban is jelentős vagyonnal rendelkezett, milliárdossá mégis akkor vált, amikor tőzsdére vitte a cégét. Herd 21,5 millió részvénye összesen körülbelül 1 milliárd dollárt ér. Érdemes megjegyeznünk, hogy az 500 leggazdagabb ember közül csupán 5 százalékos azon hölgyek aránya, akik önerőből kerültek be ebbe az illusztris társaságba.

​A legfiatalabb női vezér

Ő a legfiatalabb női vezérigazgató, aki nyilvános részvénykibocsátással vitte a cégét a tőzsdére. Mindezt Herd 31 évesen érte el. Az elmúlt évben 560 cég került ki a tőzsdére, ezek közül a Bumble csupán a harmadik, amely női alapítóval rendelkezik, illetve a nyolcadik, ami női vezérigazgatóval rendelkezik. A cége nagyrészét nők alkotják (több mint 70 százalék), ám Herd hangsúlyozta, hogy szeretné elérni, hogy ez teljesen normálisnak számítson a munka világában.

​Siker más társkeresővel is

2016-ban Wolfe Herd és a Bumble közösen fektettek be a Chappy nevezetű randi-applikációba. 2020-ban viszont megszüntették ezt az applikációt, s beolvasztották a Bumble vállalatba. A Chappy különlegessége, hogy melegek számára nyújt platformot a társkeresésre.

​Harc a digitális zaklatás ellen

A digitális szexuális zaklatás bűncselekménnyé tételének elkötelezett harcosa 2019-ben Wolfe Herd kitartó munkájának köszönhetően a texasi törvényhozás elfogadta, hogy bármilyen erkölcstelen tevékenység (például illetlen képek, üzenetek) a digitális világban bűncselekménynek minősüljön. A törvényhozás ezeket a tevékenységeket „C" típusú vétségnek minősítette, ennek fejében 500 dolláros (nagyjából 147500 Ft) büntetés szabható ki . "Ideje volt, hogy a törvényhozás nem csak a fizikai, hanem a digitális világra is figyeljen. A kormány főleg a fizikai világunkat védi, viszont a fiatalok manapság sokkal több időt töltenek online" – mondta Wolfe Herd.

The Conversation

Friss

Kikötött a világ leghíresebb konténerhajója, sokba fájt a Szuezi kaland

Az Ever Given konténerhajó közel négy hónapnyi késés után végre kikötött Rotterdamban.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Kockás papír helyett vali.hu, így pörgetnék föl a hazai digitalizációt

A digitalizáció erősítéséről tárgyalt a Nemzeti Versenyképességi Tanács, a testület négy területen javasol intézkedéseket a kormánynak - közölte a pénzügyminiszter a közösségi oldalán.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Tényleg silányabb árut kapnak a magyarok, mint a nyugat-európaiak? Itt a válasz

Több mint 300 termék vizsgálatával 117 termékpár és -trió összehasonlítását végezte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2018 és 2021. között. Az Európai Unió által támogatott projekt célja az élelmiszerek eltérő minőségének kutatása volt. A minőségbeli eltérés ténye a vizsgált termékek több mint negyedénél igazolódott, ugyanakkor a kutatás azt is megerősítette, hogy a jelenségnek több – adott esetben akár objektív – oka is lehet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!