Pár napja hivatalosan is tőzsdére kerültek a Bumble nevezetű randi-applikáció részvényei, amely egy nappal később 64 százalékos növekedést értek el. A Bumble felületén csak a nők kezdeményezhetnek, ami forradalmi változást indított el a randi-appok világában. Vezérigazgatója egy fiatal hölgy, Whitney Wolfe Herd.


Megfordult a Tindernél

2012-ben kezdett el dolgozni a Tindernél, az egyik legnépszerűbb társkereső applikációnál. Elmondása szerint még a nevet is ő találta ki. Abban az időszakban, amikor drasztikusan elkezdett növekedni a Tinder felhasználóinak száma, Herd már a marketing osztály alelnökeként tevékenykedett. Végül 2014-ben hagyta ott a Tindert, ugyanis szexuális zaklatás áldozata lett, aminek következtében 1 millió dollár kártérítést, valamint részvényeket kapott.

A Bumble tette milliárdossá

Bár korábban is jelentős vagyonnal rendelkezett, milliárdossá mégis akkor vált, amikor tőzsdére vitte a cégét. Herd 21,5 millió részvénye összesen körülbelül 1 milliárd dollárt ér. Érdemes megjegyeznünk, hogy az 500 leggazdagabb ember közül csupán 5 százalékos azon hölgyek aránya, akik önerőből kerültek be ebbe az illusztris társaságba.

​A legfiatalabb női vezér

Ő a legfiatalabb női vezérigazgató, aki nyilvános részvénykibocsátással vitte a cégét a tőzsdére. Mindezt Herd 31 évesen érte el. Az elmúlt évben 560 cég került ki a tőzsdére, ezek közül a Bumble csupán a harmadik, amely női alapítóval rendelkezik, illetve a nyolcadik, ami női vezérigazgatóval rendelkezik. A cége nagyrészét nők alkotják (több mint 70 százalék), ám Herd hangsúlyozta, hogy szeretné elérni, hogy ez teljesen normálisnak számítson a munka világában.

​Siker más társkeresővel is

2016-ban Wolfe Herd és a Bumble közösen fektettek be a Chappy nevezetű randi-applikációba. 2020-ban viszont megszüntették ezt az applikációt, s beolvasztották a Bumble vállalatba. A Chappy különlegessége, hogy melegek számára nyújt platformot a társkeresésre.

​Harc a digitális zaklatás ellen

A digitális szexuális zaklatás bűncselekménnyé tételének elkötelezett harcosa 2019-ben Wolfe Herd kitartó munkájának köszönhetően a texasi törvényhozás elfogadta, hogy bármilyen erkölcstelen tevékenység (például illetlen képek, üzenetek) a digitális világban bűncselekménynek minősüljön. A törvényhozás ezeket a tevékenységeket „C" típusú vétségnek minősítette, ennek fejében 500 dolláros (nagyjából 147500 Ft) büntetés szabható ki . "Ideje volt, hogy a törvényhozás nem csak a fizikai, hanem a digitális világra is figyeljen. A kormány főleg a fizikai világunkat védi, viszont a fiatalok manapság sokkal több időt töltenek online" – mondta Wolfe Herd.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Reagált a bírálatokra a Ryanair, az utasok járnak jól

A diszkont légitársaság öt napon belül visszafizeti a törölt járatokra szóló jegyek árát a cég csütörtöki bejelentése szerint.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A szállodások 350 ezerért sem találnak 8 általánost végzett szobaasszonyt

A munkaerőhiány már most, 50-60 százalékos kihasználtságnál is fékezi a növekedést a szállodaiparban, mert azok a szálláshelyek, amelyek reménytelenül próbálják feltölteni üres álláshelyeiket, nem tudnak sem több vendéget fogadni, sem az elvárt színvonalú kiszolgálást nyújtani. Szakmai szövetségük több javaslattal állt elő.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Kínos, mondhatni ciki ügyben bírságolt a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 3 millió forintos bírságot szabott ki az „Év Terméke" díjat korábban osztó cégre, amiért az hiányosan teljesítette a saját maga által vállalt kötelezettségeket.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!