A Victoria's Secret lecserélte az összes, elavult modelljét

A Victoria's Secret úgy döntött, hogy a kulturális sokszínűség és a pozitív, inspiráló üzenetek közvetítése érdekében lecseréli az összes szupermodelljét. Az új angyalokat ezentúl sokkal inkább a társadalmi tevékenységük alapján fogja kinevezni – írja a Business Insider.


A Victoria's Secret Angyalai a '90-es és 2000-es évek divatvilágának meghatározó alakjai voltak. Megjelenésükkel és kisugárzásukkal igazi szexszimbólumokká váltak, a címlapfotók és a kifutó rivaldafénye pedig nemzetközi ismertséget hozott a modelleknek. Egyszer azonban minden véget ér. A Victoria's Secret úgy döntött, ideje leváltani a tökéletes kinézetű modelleket, mert napjainkban már egy idejemúlt testképet közvetítenek. A vállalat ezentúl inspiráló női aktivistákkal és üzletasszonyokkal fogja reklámozni az új kollekcióit.

Szárnyaszegett angyalok

A Victoria's Secret számos szupermodellt adott a világnak az elmúlt években. Elég csak Gisele Bündchen-t, Tyra Banks-t, vagy Heidi Klum-ot említeni, de naphosszat lehetne sorolni híres angyalokat. Martin Waters, a Victoria's Secret vezérigazgatója a New York Times-nak adott interjújában arról beszélt, hogy a cég jelenlegi angyali kulturálisan nem relevánsak. Bár a kétezres években szupersztároknak számítottak, az elmúlt időszakban rengetegen kritizálták a cég modelljeit. Sokan egyenesen elavultnak nevezték őket. Éppen ezért a cég bejelentette, hogy teljesen átalakítja a márka imidzsét. A vállalat ezentúl inspiráló nőkkel fog együttműködni, egyebek között aktivistákkal, üzletasszonyokkal és színésznőkkel. Az új angyalok között megtalálható például Priyanka Chopra Jonas indiai színésznő, illetve a profi futballista és genderjogi aktivista, Megan Rapinoe is.

Benne volt a levegőben

A divatvilág egyik leghíresebb és legjobban várt eseménye a Victoria's Secret éves divatbemutatója. Sokan nem tudják, de az egész Victoria's Secret Angels márka és a legszebb angyalokat felvonultató divatshow Edward Razek fejéből pattant ki. A szakember rengeteg kezdő modellt segített a világhírnévhez. A divatszakma egyik meghatározó szereplője volt éveken keresztül. 2019 augusztusában viszont végleg elhagyta a vállalatot. Abban az évben le is mondták az egész divatbemutatót. Ez egy évvel az után történt, hogy ellentmondásos megjegyzéseket tett a transznemű és a plus-size modellek promotálásával kapcsolatban.

Martin Waters hozzátette, hogy a cég arculatváltása már nagyon régóta esedékes volt.

A régi időkben a Victoria márkát egyetlen dolog határozta meg, amit úgy hívunk , hogy szexi. Tisztában vagyok vele, hogy a mostani arculatváltás már réges-régen esedékes volt, de egyszerűen nem volt meg a kellő hatalmunk a cég felett, hogy megtehessük a kellő lépéseket

-mondta a vezérigazgató.


Ne hagyd ki!