Húsvéti ízutazás: három különleges helyszín, három felejthetetlen élmény
Fotó: Zazie

Húsvéti ízutazás három különleges helyszínen

Idén húsvétkor ideje elfelejteni a hagyományos sonka-tojás kombinációt, és megengedni magunknak, hogy három kivételes étterem újraértelmezze az ünnepi lakoma fogalmát. A városi pezsgéstől a fine dining eleganciáján át a vidéki nyugalomig mutatunk 3 helyszínt, ahol saját stílusukban varázsolják ünnepivé a húsvéti ünnepi asztalt.


A Zazie Bistro & Bar idén húsvétkor különleges gasztronómiai élménnyel várja vendégeit, ahol a hagyományos ízek modern csavarral kelnek új életre. Az ünnepi séf ajánlat előételeként a zsidó tojás barnavajas kaláccsal hozza el a klasszikus húsvéti reggeli hangulatát, amely libamájjal is kérhető az extra luxusért. A medvehagyma krémleves tempurázott medvehagymával és túrós pogácsával tökéletes tavaszi indítás, míg a főételek között a bárány rack pesztóval, ördögszekér gombával és dödöllével a húsvéti lakomák ikonikus ízeit eleveníti meg. A vegetáriánusok sem maradnak ki az ünneplésből: a spenót főzelék bébi spenót salátával és savanyú tojással igazán frissítő és harmonikus választás. A desszert, mely egy csokis-túrós pite lesz körtével, tökéletes lezárása az ünnepi menünek. A Kopaszi-gát melletttehát nagypéntektől egészen húsvét hétfő estig tart majd a lakoma, amit a napfényes teraszon való üldögélés és a Duna kellemes morajlása csak még meghittebbé tesz majd.

A Spago Budapest by Wolfgang Puck is felejthetetlen élményeket kínál mindazok számára, akik különleges környezetben szeretnék megünnepelni a húsvétot. A kifinomult gasztronómia és az ünnepi hangulat tökéletes elegye várja a vendégeket, legyen szó az április 20-án megrendezésre kerülő exkluzív húsvéti brunchról, vagy egy elegáns, húsmentes vacsoráról nagypénteken és egy klasszikus húsvéti lakomáról hétfőn. A Húsvéti Brunch egyik különlegessége az egyedi beverage station lesz, ahol a bartenderek a vendégek szeme láttára készítik el a húsvéti alkalomra megálmodott koktélkülönlegességeket, mint Berry Bunny Cooler vagy az Easter Eggnog Spring Edition. Az étterem az ünnepi hétvégén az elegancia és a kulináris kreativitás tökéletes harmóniájában ötvözi a hagyományokat a modern gasztronómiai megoldásokkal, így többek között biztosan lesz omlós báránycsülök, frissen sült kalács, mangalica sonka, citrusos pavlova és hagyományos túrógombóc eperrel és rebarbarával is.

Aki pedig idén húsvétkor valódi kikapcsolódásra vágyik, annak a Botanica tökéletes menedék lehet a város zajától. Ebben a stílusos vidéki butikhotelben, ami mindössze 45 percre található a fővárostól Dánszentmiklóson, minden adott egy felejthetetlen ünnepi hosszú hétvégéhez: érkezéskor egy welcome ital nyitja meg a pihenés pillanatait, majd minden reggel gazdag húsvéti reggeli, esténként pedig egy nyolcfogásos gyertyafényes fine-dining vacsora vár a Michelin-ajánlott étteremben Munk Tamás séf vezetésével. A természet közelsége és a fürdőliget – finn és infraszaunával, valamint két jakuzzival – garantálja a teljes feltöltődést. A napfényes kert sétára hív, a kerékpárok pedig felfedezésre csábítanak és garantálják, hogy idén húsvétkor az ízek, a természet és a pihenés tökéletes harmóniát alkothassanak.

Fotó: Zazie

Ne hagyd ki!