A pénzügyminiszter elégedett a hramadik negyedéves GDP adattal
Fotó: Shutterstock

A miniszter elégedett a magyar gazdaság teljesítményével

A magyar gazdaság ellenáll a háború és szankciók káros hatásainak, hiszen a szakmai várakozások felett, a harmadik negyedévben 4,1 százalékkal, az első 9 hónapban pedig 6,1 százalékkal erősödött - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán közzétett videóüzenetében.


A Központi Statisztikai Hivatal legújabb adatközlését kommentálva a pénzügyminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar GDP-adat az egyik legjobb az európai uniós országok között. A növekedéshez alapot ad, hogy a kormány egymillió új munkahelyet teremtett 2010 óta; a magyar munkanélküliség továbbra is az egyik legkedvezőbb az Európai Unióban - mutatott rá. Kiemelte, hogy az ipar, a kiskereskedelem és a szolgáltatások is bővültek.

Varga Mihály megjegyezte, hogy a legtöbb előrejelzés szerint a brüsszeli szankciók jövőre válságba taszíthatják az európai gazdaságokat.

Magyarországon azon dolgozunk, hogy helyes gazdaságpolitikával ellensúlyozzuk a káros nemzetközi hatásokat és megvédjük a gazdaságot a visszaeséstől

- mondta a miniszter.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy ha nem az egy évvel ezelőttihez, hanem az idei második negyedévhez viszonyítjuk a a harmadik negyedéves adatot, akkor már visszaesés látszik: 0,4 százalékkal csökkent a gazdaság teljesítménye április-júniushoz képest.


Ne hagyd ki!