A háborús inflációra a béke a megoldás a miniszterelnök szerint
Fotó: Shutterstock

Orbán szerint a háborús inflációnak egy ellenszere van

Magyarországnak a béke oldalán kell állnia, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök a közrádiónak.


Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy Magyarország bizonyos termékek árát hatóságilag korlátozza, azonban ezzel a háborús inflációt csak időlegesen és részlegesen lehet megfékezni. Ezért Magyarországnak és az összes európai országnak az az érdeke, hogy minél előbb vége legyen a háborúnak. Nem szankciókat kell kivetni, hanem el kell érni, hogy tűzszünet legyen, majd meg kell állapodni a béketárgyalások keretéről.

A békével mindenki jól járna - hangsúlyozta a kormányfő, aki szerint azonban Magyarországon kívül mások nem képviselik ezt az álláspontot, nem ütik meg ezt a hangot.

Azt is elmondta, háborús helyzet van, nem támadunk, hanem védekezünk, nem most van az ideje annak, hogy "előre tudjunk lépni egy vagy kettőt" a fejlesztésekben vagy akár bérkérdésekben. A siker, az eredmény ma az, ha nem csúszunk vissza, hanem "meg tudjuk vetni a sarkunkat" és nem engedjük, hogy a háborús helyzet visszatoljon bennünket a gazdasági fejlettség és az életszínvonal tekintetében.

Hozzátette: a kormány azt vállalta, hogy megvédi a teljes foglalkoztatást, a családtámogatási rendszert, a rezsicsökkentést és a nyugdíjakat.


Ne hagyd ki!