Megindultak a találgatások Palkovics László miniszter távozásáról
Fotó: MTI Lehoczky Péter

Megy vagy marad a miniszter? Itt a Miniszterelnökség válasza

A Miniszterelnökség tájékoztatni fogja a nyilvánosságot, amennyiben a kormány szerkezetében változás történik - írta a Miniszterelnökség szerdán közleményben, amelyet a Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondásával kapcsolatos sajtóhírekre reagálva juttatott el az MTI-hez.


A kormány tagjairól a miniszterelnök dönt, amennyiben a kormány szerkezetében változás történik, arról a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk

- olvasható a közleményben. A kormányfő külföldön van, a Türk Államok Szervezetének kilencedik csúcstalálkozójára érkezett Üzbegisztánba és kétoldalú tárgyalásokat is folytat a türk államok vezetőivel.


A találgatásokat a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) közösségi oldalán megjelent bejegyzés indította el. Ebben az áll, hogy az információk szerint ma lemondott Palkovics László Technológiai és Ipari miniszter, és a lemondását a miniszterelnök elfogadta. Palkovics tárcája felel a közlekedésért, de a lemondásának valódi oka más lehet. Energetikai ügyeket, az energetikai terület esetleges TIM-től való elvételét emlegetik alapügyként, de biztosan nem erősítette a miniszter helyzetét a Kréta rendszer feltörésének botránya sem. A hírek szerint az utód már megvan, jövő hétfőn már el is kezdődik az átadás-átvétel.

A VEKE bértesülései szerint Palkovics azért mondott le, mert az energetikai terület önálló minisztériummá alakul. Vezetője már megvan, Lantos Csaba ismert üzletember. A maradék közlekedési-ipari tárca vezetését Palkovics már megalázónak tartotta és nem vállalta. Ennek az élére még nincs meg a jelölt, három nevet is emlegetnek, de pl. a közlekedési területre Lázár János is benyújtotta már az igényét. Ha ez utóbbi lesz a befutó, az ipari részt már bárkinek odaadhatják. Palkovics László megbízatása 2022. november 13. vasárnap éjfélkor szűnik meg.

Minden jel arra mutat, hogy meg kell várni a hivatalos bejelentést, a miniszterelnök döntését.


Ne hagyd ki!