Varga Mihály saját példáját hozta föl, amikor közösségi oldalán a Babakötvényt ajánlotta a családoknak.


2013 decemberében Samuval együtt nyitottunk Start-számlát és vettünk Babakötvényt. Azóta sok minden változott, Samu is megnőtt, de a Babakötvény továbbra is az egyik legmagasabb hozamú megtakarítási forma: a mai naptól éves kamatszintje 6,3%, ráadásul a befizetett összeg mellé állami támogatás is jár. Népszerűségét jelzi: a családok már 240 ezer gyermeknek gyűjtenek ilyen formában megtakarítást, amelynek összege átlépte a 113 milliárd forintot

- írja közösségi oldalán a pénzügyminiszter.

​Mire jó a Babakötvény és kinek jár?

A Babakötvény és Kincstári Start-értékpapírszámla konstrukcióval folyamatosan gondoskodhatsz arról, hogy gyermeked egy biztos pénzügyi alappal kezdje meg felnőtt életét. A kötvény akár már kisösszegű rendszeres havi befizetés mellett, magas éves hozammal és állami támogatással biztosítja a kezdőtőkét.

Minden 2005. december 31. után született belföldi gyermek és 2017. június 30. napja után született külföldi gyermek számára az állam 42 500 forint életkezdési támogatást ad, amit egy minimális, az infláció mértékével megegyező kamatozású letéti számlán helyeznek el a Magyar Államkincstárban. Ahhoz, hogy ez az induló összeg a gyermek nevére szóló számlára kerüljön, és ott Babakötvényben kamatozzon, Start-értékpapírszámlát kell nyitnod a Magyar Államkincstárban.

Így működik az igénylés

A számlát a gyermek szülein túl más közeli hozzátartozója, vagy más törvényes képviselője, valamint 16. életévét betöltött gyermek maga is megnyithatja. A számlanyitáshoz szükséges dokumentumok listáját innen tudod letölteni.

Az ügymenet meggyorsítható, ha a személyes ügyintézés előtt a Magyar Államkincstár WebKincstár aloldalán kitöltöd az ügyfél regisztrációt. A személyes ügyintézéskor időt takaríthatsz meg azzal, ha igénybe veszed a Kincstár online időpont-foglalási szolgáltatását.

A számlanyitásra már személyes megjelenés nélkül, Ügyfélkapun keresztül is lehetőséged van.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

A karrier 6 szintje, mérd be, hol tartasz most

Ahány ember, annyi pályív. Ideális esetben az idő múlásával mindenki nagyobb feladatokat és több felelősséget vállal magára, folyamatosan fejlődik, lépked felfelé a ranglétrán. Gary Burnison üzleti tanácsadó 6 szintet határozott meg a karrierépítésben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hasznos a Facebook új „minitévéje”, de tévézésre alkalmatlan

A Facebook 2018-ban dobta piacra első igazi, saját gyártású okoseszközét, a Portal-t. A videóhívásokra fejlesztett készülék bevált, a vállalat most egyből két új masinát mutatott be.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A cégóriás autókat és rengeteg pénzt adott a beoltott dolgozóinak

Az Amazon egyelőre nem követeli meg a dolgozóitól, hogy oltassák be magukat, de minden követ megmozgat, hogy minél több alkalmazottja felvegye a koronavírus elleni vakcinát. Ennek érdekében nagyszabású „ösztönzőprogramot" indított.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!