Az antigén-tesztet 2021. február 18-a és 27-e között lehet elvégeztetni. Ingyenesen, önkéntes alapon.


A Fővárosi Önkormányzat két helyszínen biztosít lehetőséget az összesen 10 ezer teszt elvégzésére:

  • Városháza park, V. kerület,
  • Széll Kálmán tér, XII. kerület (az óra alatt).

A tesztelési lehetőséget az önkormányzat csak a budapesti lakcímmel vagy budapesti tartózkodási hellyel rendelkezőknek biztosítja.

A vizsgálat kb. 10 percet vesz igénybe, és nagyjából 15 perc múlva már át is veheted az eredményt és az eredményhez kapcsolódó tájékoztatót. A gyorsteszt a SARS CoV-2 vírus fehérje antigénjét keresi a mintában, melyet az orrból vesznek a mintavételt végző egészségügyi személyzet tagjai. A mintavétel kissé kellemetlen lehet, de nem fájdalmas és nem okoz sérülést. A mintavétel előtt 1,5 órával lehetőleg ne egyél, igyál, és ne dohányozz!

Regisztrálni ITT lehet.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Kiakaszt a benzinár? Mutatjuk, ki mennyit szed le belőle

Nem szeretjük, de ez is bekövetkezett, itt van az 500 forintos benzin a kutakon. Jó, ha tudod, amikor fizetsz a benzinkútnál, a pénzed körülbelül fele az államkasszába vándorol.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A magyarok is tanulhatnak a lengyel nemzeti boltlánc bukásából

Lekerült a céges logó Lengyelország 30 éves nemzeti áruházlánca, a Piotr i Pawel utolsó boltjának bejáratáról is, miután a cég elvérzett a külföldi multikkal folytatott versenyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!