Szoba, kilátás nélkül

Tim C. Inzana az év első 100 napját a saját szobájában töltötte, úgy, hogy a nap 24 órájában folyamatosan közvetítette az „életét". Most azt mondta, hogy 5 millió dollárért 5 évig folytatná ezt az életvitelt.


Tim C. Inzana a művészeti tevékenységét szerette volna megreformálni az ötletével. Gondolt egyet, és bezárta magát a megfelelően kialakított szobájába, ahol egyedi műalkotásokat hoz létre, majd értékesíti ezeket. Közben pedig bárki követheti az életét, amelynek mozzanatait a Twitch platformján élőben közvetíti a nagyérdeműnek. Így a követők mindent láthatnak, hogyan alszik, meditál, eszik, illetve hogyan alkot. Idén még biztosan ebben a helyiségben fogja tölteni az életét, de ezzel csak a nagy ötletét vezeti fel, illetve így akarja bebizonyítani, hogy komoly az ajánlata. Ez pedig nem más, mint hogy 5 évre egy teljesen üres szobába fogja zárni magát.

Kinek éri ez meg?

A műalkotás valójában maga a jelenség, az, ahogyan alkotok

-nyilatkozta a Business Insidernek Inzana. A terve az, hogy beköltözik egy üres, fehér falú szobába, amit az 5 év folyamán műalkotásokkal fog megtölteni. A vevők kapnak egy egyedi, Inzana által tervezett keretet, amit kiakaszthatnak a falukra. Ez a keret pedig képes lesz arra, hogy az élőképet közvetítse a vásárlónak, aki így a falán követheti Inzana életét és alkotási folyamatát. Ahhoz, hogy ezt megvalósíthassa, 20 ilyen keretet kínál eladásra, amelyek összértéke meghaladja az 5 millió dollárt. De ez még nem minden: akár 10 évet is bevállalna, viszont ezt már csak akkor, ha egyetlen vevő adná meg neki ezt az összeget.

Van egy másik ajánlata is.Jelenleg a Twitch csatornáján közvetíti az életét, ahova havi 4,99 dollárért feliratkozhatunk. Azt mondta, hogy ha a feliratkozóinak a száma eléri a 7000-et, és nem is megy a későbbeikben ez alá, akkor továbbra is a nagy nyilvánosságnak fogja közvetíteni az életét. Jelenleg 102 feliratkozója van.

Milyen most az élete?

A 34 éves Inzana elmondása szerint mindig is érdekelte az élő közvetítés világa, de úgy véli, hogy a mai tartalomgyártók nem megfelelően csinálják, hiszen csak kiragadott pillanatokat tesznek közzé, ellenben az ő életébe bármikor belenézhetünk, hiszen a nap 24 órájában elérhető az élőképe. Jelenleg a szülei birtokán található fészerben lakik, amiben van egy ágy, egy fürdőszoba és egy konyha is. Minden nap lehet vele csetelni, illetve már egy dj is beszállt a követői közé, akivel zenés-táncos esteket közvetítenek a nézőknek. Az egész folyamatban a szülei és a barátai, de még a menyasszonya is támogatja, aki minden nap bevásárol neki, és az ablakon beadja a szükséges termékeket.

A műveit úgy jellemzi, mint lézervágott, rétegelt, perspektív alkotásokat, amelyeket egyedileg szabott, különböző anyagösszetételű rétegek egymásra helyezésével készít el a 3 dimenziós végeredmény érdekében.

Hogy őszinte legyek, nem igazán tudom, pontosan mit is csinálok. Megérzéseket követek, és egy kicsit jobbá szeretném tenni a világot

-mondta a művész.


The Conversation

Ne hagyd ki!