Az egyik leggazdagabb magyar szerezne kissebbségi részesedést az egyik legnagyobb forgalmú kiskereskedelmi lánc üzleteiben.


Kihasználnák a szinergiákat

A kilencedik leggazdagabb magyar, Jelinek Dániel érdekeltsége kissebbségi részesedést szerezne a magyar kiskereskedelmi piac hetedik legnagyobb vállalkozásának boltjaiban. Az Auchanról van szó, amelyik 2020-ban 422,5 milliárd forintos bruttó forgalmat produkált és országszerte 24 áruházat működtet. A felek erről közleményt adtak ki, mely így hangzik: Az ELO (Auchan Csoport Holdingja) kizárólagos tárgyalásokat kezdett az Indotek Csoporttal az ELO magyar leányvállalataival (Auchan Retail Magyarország és Ceetrus Magyarország) történő stratégiai partnerség témájában azzal a céllal, hogy a felek kihasználva az egymás közötti szinergiákat, tovább erősítsék hosszú távú gazdasági pozíciójukat a hazai piacon.

Cél a további fejlődés

A két vállalatcsoport között évek óta szoros üzleti kapcsolat áll fenn, miután az Auchan áruházai közül több is az Indotek Grouphoz tartozó bevásárlóközpontokban található. A jelentős online és offline kiskereskedelmi szakértelemmel, valamint beszerzési és logisztikai kompetenciával rendelkező Auchan Retail Magyarország számára egy kiemelkedő ingatlanpiaci ismerettel rendelkező és a logisztikai piacon is jelen lévő kisebbségi befektetői partner további fejlődési lehetőséget jelenthet. Az Indotek számára pedig az együttműködés létrejöttével stratégiájának fontos eleme, a diverzifikáltság újabb szintje valósulhat meg. A stratégiai megállapodás megvalósulásához a magyar Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása szükséges.

The Conversation

Friss

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!