Auchan neon logo tükröződik a vizes aszfalton
Foto: unsplash

Új tulajdonosa lesz az Auchan áruházainak?

Az egyik leggazdagabb magyar szerezne kissebbségi részesedést az egyik legnagyobb forgalmú kiskereskedelmi lánc üzleteiben.


Kihasználnák a szinergiákat

A kilencedik leggazdagabb magyar, Jelinek Dániel érdekeltsége kissebbségi részesedést szerezne a magyar kiskereskedelmi piac hetedik legnagyobb vállalkozásának boltjaiban. Az Auchanról van szó, amelyik 2020-ban 422,5 milliárd forintos bruttó forgalmat produkált és országszerte 24 áruházat működtet. A felek erről közleményt adtak ki, mely így hangzik: Az ELO (Auchan Csoport Holdingja) kizárólagos tárgyalásokat kezdett az Indotek Csoporttal az ELO magyar leányvállalataival (Auchan Retail Magyarország és Ceetrus Magyarország) történő stratégiai partnerség témájában azzal a céllal, hogy a felek kihasználva az egymás közötti szinergiákat, tovább erősítsék hosszú távú gazdasági pozíciójukat a hazai piacon.

Cél a további fejlődés

A két vállalatcsoport között évek óta szoros üzleti kapcsolat áll fenn, miután az Auchan áruházai közül több is az Indotek Grouphoz tartozó bevásárlóközpontokban található. A jelentős online és offline kiskereskedelmi szakértelemmel, valamint beszerzési és logisztikai kompetenciával rendelkező Auchan Retail Magyarország számára egy kiemelkedő ingatlanpiaci ismerettel rendelkező és a logisztikai piacon is jelen lévő kisebbségi befektetői partner további fejlődési lehetőséget jelenthet. Az Indotek számára pedig az együttműködés létrejöttével stratégiájának fontos eleme, a diverzifikáltság újabb szintje valósulhat meg. A stratégiai megállapodás megvalósulásához a magyar Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása szükséges.

Ne hagyd ki!