Az agrárminiszter nekiment a műtrágyakirálynak
Fotó: Shutterstock

"Inkorrekt nyerészkedés" Az agrárminiszter nekiment a műtrágyakirálynak

Felbecsülhetetlen kárt okozott a magyar gazdáknak és fogyasztóknak Bige László műtrágyakartellezése - jelentette ki Nagy István agrárminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.


Nagy István videójában úgy fogalmazott: 

A baloldali milliárdos ellehetetleníti a magyar mezőgazdaságot. A Nitrogénművek Zrt. "piaci helyzetét kihasználva mesterségesen tartotta drágán a műtrágya árát és most korlátozná a gazdákat a hozzáférésben

Nagy István azt is elmondta, a nagyvállalkozó hét éven keresztül nemcsak a magyar gazdákat, hanem minden magyar kenyér-, gyümölcs- és zöldség vásárlót megkárosított, hogy extra profithoz juthasson. Az Agrárminisztérium határozott álláspontja, hogy a gazdálkodók és a magyar családok érdekében minden lehetséges eszközt be kell vetni a biztonságos magyarországi műtrágyaellátás kapcsán.

Nagy István elfogadhatatlannak nevezte a termelőkön és a magyar családokon való inkorrekt nyerészkedést.

A vidéki Magyarország az ország bázisa, értékes erőforrása

- fogalmazott a miniszter, aki hozzátette: Bige László zsarolásának nem engednek.

Meg fogjuk védeni a magyar gazdákat és a magyar fogyasztókat!

A bejegyzés

A Nitrogénművek már korábban reagált a vádakra

A társaság már jóval korábban, szeptember végén jelezte aggodalmát a piaci instabilitás és a felmerülő kockázati tényezők miatt, megkeresve az Agrárminisztériumot és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát. Ennek ellenére a céget, mint egyedüli nitrogénalapú műtrágyagyártót és jelentős forgalmazót, semmilyen egyeztetésre nem hívták meg

-írta pénteki közleményében a cég.

A Nitrogénművek Zrt. biztosítja minden ügyfelét és partnerét, hogy a cég eleget tesz vállalásainak, és mindent megtesz a hazai és külföldi piac kiszolgálásáért. A vállalat 2021.november 1. és 23. között 89 ezer tonna műtrágyát szállított közvetlenül csak a hazaivégfelhasználóknak, miközben ugyanebben az időszakban 87 ezer tonnát gyártott. További részletek ITT. A GVH és a Nitrogénművek összecsapásáról pedig ITT találtok további részleteket.

Ne hagyd ki!