Van, amiben az androidos telók az iPhone-ok előtt járnak
Fotó: Shutterstock

Pótolhatja az iPhone-ok hiányosságát az Apple

Vezeték nélküli, fordított töltésen dolgozhat az Apple. Az iPhone 11 után az ehhez szükséges néhány hardverelem már benne lehet a készülékekben, azonban eddig nem volt elérhető a funkció.


Az Apple a vezeték nélküli, fordított töltés lehetőségével láthat el iPhone-okat

A „reverse wireless charging”, azaz a fordított, vezeték nélküli töltés lehetősége a nagyobb androidos mobiltelefon-gyártók néhány modelljénél már elérhető. A technológia lényege, hogy töltőállomássá válik a telefon, és vezeték nélkül képes tölteni a fejlesztéssel kompatibilis készülékeket.

Iparági pletykák szerint az Apple régtől dolgozik a technológián, azonban az iPhone-oknál eddig nem volt elérhető a funkció. A 9to5Mac úgy értesült, a tavaly szeptemberben prezentált iPhone 14 Pro-szériával bemutatták volna a fejlesztést, de nem készültek el vele időben. Viszont a cég mérnökei továbbra is dolgoznak rajta, így elérhető lehet a későbbiekben.

A történetnek van egy másik érdekessége. A portál szerint a technológiához szükséges hardverek a 12-es széria óta benne vannak az iPhone-okban, azonban inaktívak. A HVG megjegyzi, alátámaszthatja a következtetést, hogy az említett készülékkel párhuzamosan bemutatott vezeték nélküli hordozható töltő, a MagSafe Battery Pack feltölthető az iPhone-ról.

Egyébként a 9to5Mac szerint az Apple egy speciális firmware-t is fejleszt a fordított, vezeték nélküli töltést bemutató iPhone-hoz. Azonban kérdéses, mikor lesz elérhető a funkció, mert meggyűlt a mérnökök baja a töltési sebességgel és a hőkezeléssel.

Új szupermobillal célozhatja meg a tehetősebbeket az Apple

Sajtóinformációk szerint egy minden eddiginél ütősebb csúcsmobilt is a piacra dobhat az Apple, az iPhone 16 Ultrát. A készülék az iPhone 16-os termékcsalád része lehet, azonban nem a Pro és a Pro Max készülékeket fogja váltani. Azok felé pozícionálják az új modellt, így a családtagjainál is nagyobb tudással bírhat. Viszont az érkezésére várni kell, hiszen jövőre debütálhat.

Amennyiben a Bloomberg értesülései pontosak, arra is számítani lehet, hogy az Apple a tőle megszokott igen borsos árakra is rá fog tenni még egy lapáttal. Egyébként Tim Cook, a cég vezérigazgatójának is az a meglátása, hogy van olyan vásárlói kör, akik hajlandók a mostani áraiknál is többet fizetni egy még jobb készülékükért.

Azonban arról egyelőre nincs hír, hogy milyen teljesítménye és speciális funkciói lehetnek a készüléknek. Nem elképzelhetetlen, hogy az Apple ezzel a modellel készül belépni az összecsukható telefonok piacára.

Az Apple az iPhone X óta folyamatosan emeli az mobiltelefonjai árát. A jelenlegi legjobb iPhone nagyjából 930 ezer forintba kerül.

Ne hagyd ki!