Először az Egyesült Államokban próbálkoznak a termékkel
Fotó: Shutterstock

Fűszeres kólával jelentkezik a Coca-Cola

Egyre többen tekintenek pusztán élvezeti cikként a kólákra, ezért a szomjukat inkább vízzel oltják az emberek. Emiatt a Coca-Cola különlegesebb ízvilágú termékekkel próbálja elnyerni a fogyasztók tetszését, és növelni a keresletet. Például fűszeres üdítővel jelentkezik, legelőször az Egyesült Államokban.


Itt a Coca-Cola új terméke, a fűszeres kóla

Fűszeres Coca-Colát is lehet kapni február 19-től az Egyesült Államokban, hagyományos és cukormentes kivitelben is. A CNN az illetékestől megtudta, az újítás főleg azzal magyarázható, hogy az egészséges életmód jegyében egyre többen fordulnak el a napi kólafogyasztástól, és elsősorban élvezeti cikként tekintenek a termékre. Viszont a fogyasztók nyitottabbá váltak az új ízekre.

Egyébként az elmúlt években több, hasonló kísérlete is volt a 137 éves múlttal rendelkező Coca-Colának. Számos egyedi ízvilágú, limitált üdítőt dobtak a piacra, azonban a fűszeres kólát (Coca-Cola Spiced) állandó terméknek szánják. A hírek szerint ebben a málna íze fog fűszeres aromákkal keveredni.

A HVG megjegyzi, csupán 1 százalékkal nőttek a hagyományos, a zéró és a diétás kólák eladásai az USA-ban 2022-ben. Ezzel szemben a szikvíz és a gyümölcslevek piaca 3 százalékkal bővült ugyanebben az évben. Más piacokon pedig a hagyományos kóla eladásainak a növekedését a víz, a tea, a sportitalok és a kávé piacbővülése is megelőzte.

Italok, melyek segíthetnek a krónikus gyulladások ellen

Ha az frissítőknél járunk: sorolunk olyan italokat, amelyek fogyasztása kedvezhet a szervezetnek. A krónikus gyulladások elleni étrendekben nem csak arra kell odafigyelni, hogy mit eszik az ember, hanem arra is, mit iszik (és mennyit mozog). Mutatunk nyolc olyan italt, amelyek fontos részei lehetnek egy adott diétának.

Csontleves: Csontok, zöldségek és fűszerek lassú főzésével készül. Előnye leginkább a csontokból kiszivárgó tápanyagokból, vitaminokból és ásványi anyagokból származik. Tartalmaz némi kollagént és elektrolitokat, amelyek segítenek a hidratáltság megőrzésében, valamint gyulladáscsökkentőként működő aminosavakat.

Zabital: A benne található béta-glükán oldható rosttípus. Összefüggésbe hozható a gyulladások és a szívbetegségek kockázatának csökkenésével, valamint a 2-es típusú cukorbetegség és a bőrbetegségek kockázatával.

Kávé: Tele van antioxidánsokkal és polifenolokkal, melyek a gyulladások és egyéb krónikus betegségek ritkább előfordulásához köthetők.

Zöld tea: A benne lévő polifenoloknak van gyulladáscsökkentő hatása a szervezetre. Például mérsékeli a gyulladáskeltő anyagok termelését a bélben.

Gyömbér tea: Olyan növényi vegyületeket tartalmaz, mint a gingerolok, amelyek antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Aszaltszilvalé: A benne lévő polifenolok segíthetnek a gyulladás elleni védelemben. Emellett tele van antioxidánsokkal.

Aranytej: Kurkumás „latte”, amelyet úgy készítenek, hogy kurkumát és gyömbért mandula- vagy kókuszitalban főznek meg. A kurkuma hatóanyaga a kurkumin, amely bizonyítottan jótékony hatással van a gyulladásra.

Egyébként a kurkumában található vegyületnek, a kurkuminnak számos pozitív tulajdonsága van: csökkentheti a kortizolszintet, elnyomhatja az autoimmun betegségek hátterében lévő immunrendszeri változások egy részét, segítheti a krónikus gyulladások csökkentésében a szervezetet, elősegítheti a jótékony baktériumtörzsek növekedését a bélben, valamint csökkentheti a betegségeket okozó baktériumtörzsek számát, illetve használható az ízületi duzzanat mérséklésére is.

+1: Víz: A megfelelő hidratáltság rendkívül fontos a gyulladások elleni küzdelemben. A szervezetünk így tudja kiüríteni a salakanyagokat és a méreganyagokat. Ha pedig dehidratáltak vagyunk, az önmagában gyulladásokhoz, vagy azok súlyosbodásához vezethet.

Ne hagyd ki!