A Google logója színes raklapok és egy graffitis fal előtt
Fotó: Unsplash

A Google megszüntette az egyik szolgáltatását, téged is meglepett?

Rossz hírünk van azoknak, akik rendszeresen használták a Google Asszisztens hangalapú hírszolgáltatását, a vállalat ugyanis minden figyelmeztetés nélkül nyugdíjba küldte a funkciót.

Ennyi volt

A Google 2019-ben vezette be a hangalapú hírszolgáltatását, ami néhány perc alatt egy hangoskönyvhöz hasonlóan összefoglalta a felhasználóknak az aktuális óra legfontosabb híreit. A Google Asszisztens részét képező funkció a rendelkezésre álló adatok, például a tartózkodási hely, a keresési előzmények és az érdeklődési körök segítségével személyre szabott hírfolyamokat hozott létre, amelyekben a partnerei által engedélyezett hírek jelentek meg. A szolgáltatás megszűnéséről a 9to5Google portál számolt be először, amelynek értesülései szerint a felhasználók minden figyelmeztetés nélkül kaptak egy üzenetet, amelyben a Google közölte, a funkció már nem elérhető. A keresőóriás megerősítette a hírt.

Nincs minden veszve

A felhasználói élmény javítása érdekében korszerűsítjük az audiohírtermékeinket. Az felhasználók viszont továbbra is kérvényezhetnek hangalapú összefoglalókat a Google Asszisztens hírszolgáltatásain keresztül

-közölte a vállalat egyik szóvivője.

Magyarul a nyugdíjazott funkció bizonyos értelemben továbbra is elérhető, annyi különbséggel, hogy a vállalat ezentúl nem fog létrehozni személyre szabott lejátszási listákat a felhasználók által preferált hírekből, így mindenkinek magának kell kiválogatnia a számára releváns információkat.

Mindenesetre a funkció kedvelői továbbra sem dőlhetnek hátra, a keresőóriás ugyanis előszeretettel kaszálja el a számára kevésbé jövedelmező szolgáltatásokat, így kérdéses, hogy a News Briefings meddig fogja élvezni a Google bizalmát.


Ne hagyd ki!