A Google Play szakemberei megvizsgálták a vállalat érzékeny tartalmakra vonatkozó irányelveit, és úgy döntöttek, ideje változtatni a szabályokon. Szeptembertől egyetlen sugar daddy app sem kerülhet be az androidos piactér kínálatába.


Bármennyire is meglepő, a Google Play-en számos olyan app található, amelyek segítségével a felhasználók sugar daddy-t találhatnak maguknak. Ezek az alkalmazások olyanok, mint egy randiapp, csak itt a kommunikáló felek között jellemzően nagyobb a korkülönbség, és az idősebb „randipartner" tetemes vagyonnal rendelkezik. A Google Play-t átnyálazva az is kiderül, hogy ezek az appok rendkívül népszerűek, sokszor milliós letöltési szám szerepel a nevük alatt. Az említett appok sokoldalúak, így sugar mommy-t, illetve gender-neutrális sugar parent-et is lehet találni a piactér segítségével.

Az elmúlt években rengetegen kritizálták ezeket appokat, mondván, hogy alig különböznek a prostitúcióhoz köthető oldalaktól. A Google nemrég bejelentette, hogy szeptember elsejétől minden „sugar appot" letöröl a Play áruházból. Érdemes megjegyezni, hogy az Apple felhasználók hasonló irányelvekkel találkozhatnak a App Store-ban. Sokan úgy gondolják, hogy a Google döntését azok a 2018-as amerikai jogszabályok motiválták, amelyek felelőssé tehetik a platformokat a prostitúciót elősegítő tartalmakért.

Megkérdezték a vállalatot

Az androidpolice.com oldal újságírói felkeresték a Google-t az ügy kapcsán. Az alábbi választ kapták:

Mindig is azon voltunk, hogy támogassuk a fejlesztő partnereinket, de keményen dolgozunk annak érdekében is, hogy biztonságos élményt nyújtsunk a felhasználóinknak. NGO-któl, kormányszervektől és érdekvédelmi csoportoktól kapott visszajelzésekre alapozva frissítettük az érzékeny tartalmakra vonatkozó irányelveinket, hogy betilthassuk azokat az applikációkat, amelyek megkönnyítik a szexuális kapcsolatok létesítést anyagi juttatások fejében. Így összehangoltuk a szabályzatunkat a Google más irányelveivel és az iparági normákkal is.

Nagyon úgy tűnik, hogy a sugar babyknek szeptember elsejétől más információs csatoirnák után kell nézniük. Hozzátesszük, a korlátozás csak a Play piacteret érinti, így külső forrásokból továbbra is elérhetők lesznek az ilyen jellegű appok. De ezek nem biztonságosak, így semmiképp sem ajánlott a letöltésük.

The Conversation

Friss

Photo by Dan Gold on Unsplash

Itt a lista, ezek az élelmiszerek drágultak nagyon sokat

Mutatjuk, mi mennyibe kerül most.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!