Szeptember 1-ig van időd sugar daddy-t találni a Google Play-en

Szeptemberben kidobják a sugar daddy-ket a Google Play-ről

A Google Play szakemberei megvizsgálták a vállalat érzékeny tartalmakra vonatkozó irányelveit, és úgy döntöttek, ideje változtatni a szabályokon. Szeptembertől egyetlen sugar daddy app sem kerülhet be az androidos piactér kínálatába.


Bármennyire is meglepő, a Google Play-en számos olyan app található, amelyek segítségével a felhasználók sugar daddy-t találhatnak maguknak. Ezek az alkalmazások olyanok, mint egy randiapp, csak itt a kommunikáló felek között jellemzően nagyobb a korkülönbség, és az idősebb „randipartner" tetemes vagyonnal rendelkezik. A Google Play-t átnyálazva az is kiderül, hogy ezek az appok rendkívül népszerűek, sokszor milliós letöltési szám szerepel a nevük alatt. Az említett appok sokoldalúak, így sugar mommy-t, illetve gender-neutrális sugar parent-et is lehet találni a piactér segítségével.

Az elmúlt években rengetegen kritizálták ezeket appokat, mondván, hogy alig különböznek a prostitúcióhoz köthető oldalaktól. A Google nemrég bejelentette, hogy szeptember elsejétől minden „sugar appot" letöröl a Play áruházból. Érdemes megjegyezni, hogy az Apple felhasználók hasonló irányelvekkel találkozhatnak a App Store-ban. Sokan úgy gondolják, hogy a Google döntését azok a 2018-as amerikai jogszabályok motiválták, amelyek felelőssé tehetik a platformokat a prostitúciót elősegítő tartalmakért.

Megkérdezték a vállalatot

Az androidpolice.com oldal újságírói felkeresték a Google-t az ügy kapcsán. Az alábbi választ kapták:

Mindig is azon voltunk, hogy támogassuk a fejlesztő partnereinket, de keményen dolgozunk annak érdekében is, hogy biztonságos élményt nyújtsunk a felhasználóinknak. NGO-któl, kormányszervektől és érdekvédelmi csoportoktól kapott visszajelzésekre alapozva frissítettük az érzékeny tartalmakra vonatkozó irányelveinket, hogy betilthassuk azokat az applikációkat, amelyek megkönnyítik a szexuális kapcsolatok létesítést anyagi juttatások fejében. Így összehangoltuk a szabályzatunkat a Google más irányelveivel és az iparági normákkal is.

Nagyon úgy tűnik, hogy a sugar babyknek szeptember elsejétől más információs csatoirnák után kell nézniük. Hozzátesszük, a korlátozás csak a Play piacteret érinti, így külső forrásokból továbbra is elérhetők lesznek az ilyen jellegű appok. De ezek nem biztonságosak, így semmiképp sem ajánlott a letöltésük.

Ne hagyd ki!